Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό ελιά μοσχαρίσια, κομμένη σε μεγάλες μπουκιές
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια σέλινου, ψιλοκομμένα
- 1 καρότο, σε κυβάκια
- 2 φύλλα δάφνης ή 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλου ξερού
- 1 πακέτο μανιτάρια λευκά, κομμένα στα τέσσερα
- 200 ml μπίρα
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το κρέας μαζί με το μείγμα μπαχαρικών.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, τα φύλλα δάφνης ή του φασκόμηλου και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με την μπίρα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας, προσέχοντας να προσθέσουμε λίγο νεράκι αν δούμε ότι το έχει απορροφήσει.
- Προτού το κατεβάσουμε από τη φωτιά πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Το σερβίρουμε με βραστές πατάτες σε ροδέλες ή με λευκό ρύζι μπασμάτι ή καρολίνα.
Tips
- Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με οποιοδήποτε κρέας ή πουλερικό μάς αρέσει.
- Αν δεν θέλουμε να συνοδεύσουμε το κρέας με ρύζι, μπορούμε να προσθέσουμε από την αρχή στην κατσαρόλα περισσότερα λαχανικά, όπως αρακά, πατάτες, πιπεριές, κολοκύθι ή μελιτζάνα.