Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό ελιά μοσχαρίσια, κομμένη σε μεγάλες μπουκιές
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, σε κυβάκια
  • 2 φύλλα δάφνης ή 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλου ξερού
  • 1 πακέτο μανιτάρια λευκά, κομμένα στα τέσσερα
  • 200 ml μπίρα
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το κρέας μαζί με το μείγμα μπαχαρικών.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, τα φύλλα δάφνης ή του φασκόμηλου και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με την μπίρα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας, προσέχοντας να προσθέσουμε λίγο νεράκι αν δούμε ότι το έχει απορροφήσει.
  4. Προτού το κατεβάσουμε από τη φωτιά πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Το σερβίρουμε με βραστές πατάτες σε ροδέλες ή με λευκό ρύζι μπασμάτι ή καρολίνα.

Tips

  • Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με οποιοδήποτε κρέας ή πουλερικό μάς αρέσει.
  • Αν δεν θέλουμε να συνοδεύσουμε το κρέας με ρύζι, μπορούμε να προσθέσουμε από την αρχή στην κατσαρόλα περισσότερα λαχανικά, όπως αρακά, πατάτες, πιπεριές, κολοκύθι ή μελιτζάνα.