Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κιλό ψαχνό από αρνίσιο μπουτάκι, σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού
- 750 γρ. κρεμμύδια
- 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 100 ml (ένα ποτηράκι) λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, ή 1 κουτί κονκασέ
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Περνάμε το 1 κρεμμύδι στον τρίφτη και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε φέτες. Μόλις μαραθούν κι αυτά, ρίχνουμε το κρέας και το καβουρντίζουμε απ’ όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, αλατοπίπερο και μισό ποτήρι ζεστό νερό. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 35-40 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν έχει γίνει το κρέας και προσθέτουμε το μαϊντανό. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.
- Το σερβίρουμε με λευκό πιλάφι που θα περιχύσουμε με τη σάλτσα.
Tips
- Λίγο μέτριο μπούκοβο θα κάνει πιο πικάντικο το αποτέλεσμα.
- Μπορείτε να το μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος, να το πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί και να το γκρατινάρετε για 10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου σας.