Υλικά για 4 άτομα
- 1 1/2 φλ. πλιγούρι
- 3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες, χωρίς τη φλούδα τους
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν, για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι, το κύμινο, το κόλιαντρο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με την ντομάτα με 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε το πλιγούρι να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά, μέχρι να πιει το ζουμί του.
- Σβήνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
- Ρίχνουμε τις μελιτζάνες με τον μαϊντανό στο πλιγούρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips
- Προαιρετικά, μπορούμε να μουλιάσουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 1 ώρα και να μειώσουμε στα 5-10 λεπτά το χρόνο βρασμού.
- Του ταιριάζει και η φρέσκια ρίγανη.