Είναι αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη αλλά και η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, όπως τη χαρακτηρίζει και το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Πλέον διανύει το 55ο έτος της ηλικίας της και συνεχίζει να εκλπήσσει με τα πρωτοποριακά μουσικά της βίντεο, που αφήνουν εποχή. Οι ικανότητές της έχουν επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως τη στιχουργία, την παραγωγή, το χορό, την υποκριτική, τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία. Είναι πολυτάλαντη και πολυπράγμων, πάνω απ’ όλα όμως είναι μαμά 4 παιδιών, δύο βιολογικών (τα πιο μεγάλα σε ηλικία) και δύο υιοθετημένων από το Μαλάουι της Αφρικής: της 17χρονης Λούρντι, του 12χρονου Ρόκο, του 8χρονου Ντέιβιντ και της 7χρονης Μέρσι.

Την μεγάλη της κόρη την απέκτησε με τον τότε προσωπικό της γυμναστή Κάρλος Λεόν, ενώ το γιο της με το δεύτερο σύζυγό της, το βρετανό σκηνοθέτη και παραγωγό Γκάι Ρίτσι. Ο πρώτος της γάμος έγινε τον Αύγουστο του 1985 με το διάσημο ηθοποιό Σον Πεν και διήρκεσε μόλις 4 χρόνια. Ωστόσο, και ο δεύτερος γάμος της είχε την ίδια τύχη, αφού έληξε με ένα πολύκροτο διαζύγιο ύστερα από 8 χρόνια κοινής ζωής.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η απόλυτη ποπ σταρ μίλησε για την τελευταία παγκόσμια περιοδεία της «MDNA», η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για άλλη μία φορά. Φυσικά, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της ήταν μαζί της, συμμετέχοντας μάλιστα ενεργά στην οργάνωση των σόου.

«Είναι πολύ ευχάριστο να έχεις μια εργαζόμενη οικογένεια… για μένα, αυτό αποτελεί το λόγο για να νιώθω χαρούμενη και δημιουργική, και να κάνω όλα όσα αγαπώ βλέποντας τα παιδιά μου να δουλεύουν μαζί μου κι έτσι να μαθαίνουν πώς να κερδίζουν τη ζωή τους. Η κόρη μου ασχολήθηκε με το ενδυματολογικό κομμάτι των παραστάσεων, και το λάτρεψε, ενώ ο γιος μου επέβλεπε τα σόου και ήταν απόλυτα ικανοποιημένος».

Στην ερώτηση πώς καταφέρνει να συνδυάζει τη μητρότητα με την καριέρα, είπε: «Προσπαθώ να διατηρώ τις ισορροπίες ανάμεσα στο να είμαι δίπλα τους και να τους καθοδηγώ, και στο να είμαι η καλλιτέχνης που όλοι γνωρίζετε. Το μυστικό είναι να εξασφαλίζεις καθημερινά τον απαιτούμενο χρόνο, προκειμένου να ανταποκριθείς σε αυτά που θεωρείς τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σου, που για μένα είναι τα παιδιά μου και η δουλειά μου. Για να τα κάνεις καλά, χρειάζεται πίστη και αφοσίωση».

Και προσθέτει: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαι πάντα ξεκάθαρη μαζί τους. Η άποψή μου για τη ζωή είναι συγκεκριμένη: Αυτό για το οποίο είμαστε προορισμένοι να κάνουμε είναι να εργαζόμαστε και να είμαστε καλοί άνθρωποι. Αν κάποιος δεν καταφέρει να κατακτήσει αυτά τα δύο, η δόξα που ενδέχεται να έχει αποκτήσει δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Οπότε, βασικό μου μέλημα είναι να τους εμφυσήσω αυτό το μήνυμα».