Ναι, υποστηρίζει ο κοινωνιολόγος δρ. Έρικ Άντερσον, συγγραφέας του βιβλίου «The Monogamy Gap: Men, Love and the Reality of Cheating»: «Το ρητό ‘άπιστος μία φορά, άπιστος για πάντα’ είναι κομμάτι της βιολογικής φύσης του άντρα. Η Νο 1 αιτία που ο αντρικός πληθυσμός δεν απιστεί έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορεί να το κάνει. Και λέγοντας αυτό εννοώ ότι, όσες περισσότερες ευκαιρίες έχει ένας άντρας να απιστήσει, τόσες περισσότερες φορές θα το κάνει. Όσο πιο γοητευτικός είναι, τόσο και πιο άπιστος».

Βέβαια, ο ειδικός εξηγεί ότι περίπου το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες και ότι, ενώ οι άνθρωποι καθώς μεγαλώνουν απατούν λιγότερο τους συντρόφους τους, ωστόσο η προδιάθεση της απιστίας εξακολουθεί να παραμένει. «Θα μπορούσαμε να διορθωθούμε με το πέρασμα του χρόνου και να πάψουμε να… εκπέμπουμε στη συχνότητα της απιστίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε περίπτωση που μας δοθεί η ευκαιρία, συνήθως την αρπάζουμε», προσθέτει ο δρ. Άντερσον.

Να τι δήλωσαν σχετικά με την απιστία τρεις διάσημες «απατημένες» κυρίες:

Η Σάντρα Μπούλοκ ήταν 5 χρόνια παντρεμένη με τον Τζες Τζέιμς, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο άντρας της διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με γνωστό μοντέλο. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πόσο το σκάνδαλο και το διαζύγιό της επηρέασαν τη ζωή της, η διάσημη ηθοποιός και μαμά 1 παιδιού απάντησε σαρκαστικά: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με το γεγονός ότι πληγώθηκα ανεπανόρθωτα για πάντα». (photo: abacapress)

Η Σιένα Μίλερ ήταν αρραβωνιασμένη με το γνωστό ηθοποιό Τζουντ Λο, όταν αποκαλύφθηκε ότι την είχε απατήσει με τη μπέιμπι σίτερ των παιδιών του. Σε σχετική δήλωσή της, η διάσημη ηθοποιός και μαμά 1 παιδιού είπε: «Αυτό που με λυπεί περισσότερο από όλα είναι ότι έχασα ένα μεγάλο κομμάτι της αθωότητάς μου. Στην πραγματικότητα, ήμουν τυφλή όντας απλά ρομαντική. Άρχισα να σκέφτομαι: ‘Τι θα γίνει αν δεν μπορέσω να ερωτευτώ ξανά τόσο βαθιά και αληθινά;’ Ωστόσο, πλέον αισθάνομαι πολύ πιο δυνατή… νιώθω ότι ωρίμασα». (photo: abacapress)  

Ο γάμος της Μεγκ Ράιαν με τον Ντένις Κουέιντ κατέληξε σε ένα επεισοδιακό διαζύγιο, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για απιστία. Ο σύζυγος κατηγόρησε τη διάσημη ηθοποιό ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με το γνωστό ηθοποιό Ράσελ Κρόου, ενώ εκείνη από την πλευρά της δήλωσε σχετικά: «Ο Ντένις με απατούσε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, κι αυτό ήταν επίπονο και οδυνηρό. Μάλιστα, μετά το χωρισμό μας ανακάλυψα πολύ περισσότερα από όσα γνώριζα αρχικά». (photo: abacapress)

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Ποιοι απατούν περισσότερο: Οι άντρες ή οι γυναίκες; Πιστεύετε ότι το γονίδιο της απιστίας είναι όντως στο DNA μας;