Είναι αλήθεια: Ένα μωρό αλλάζει τα πάντα! Η καρδιά σας τώρα χτυπάει διαφορετικά, το μυαλό σας δεν σκέφτεται όπως παλιά, ενώ το σώμα σας δεν είναι πια το ίδιο. Ποτέ πριν δεν είχατε νιώσει τόσο φορτισμένοι συναισθηματικά, τόσο ευσυγκίνητοι και τόσο ευάλωτοι.

Δεν είναι, όμως, όλα μόνο ευτυχία, φυσικά. «Οι περισσότεροι νέοι γονείς ακούνε διάφορες τρομακτικές ιστορίες, αλλά θέλουν να πιστεύουν ότι οι ίδιοι θα αποτελούν την εξαίρεση», εξηγεί η οικογενειακή σύμβουλος Μισέλ Μπόρμπα.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του «TODAY», στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 13.000 νέοι γονείς, η πλειοψηφία δήλωσε ότι αυτό που κυρίως ονειρεύεται είναι περισσότερος ύπνος. Όταν τους ρώτησαν τι θα επιθυμούσαν να είχαν πιο πολύ κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού τους, το 65% των γυναικών και το 37% των αντρών διάλεξαν τον ύπνο από το σεξ, να έχουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους ή με το σύντροφό τους (το σεξ ήταν δεύτερο στις προτιμήσεις των αντρών, ενώ ήταν τελευταίο στην κατάταξη των γυναικών).

«Όταν φτάσει η στιγμή και το μωρό έρθει στον κόσμο, ο ύπνος δεν είναι μέρος της ‘συμφωνίας’. Κανείς ποτέ δεν είναι προετοιμασμένος -όσο κι αν θέλει να το πιστεύει- για τις πραγματικές ανάγκες ενός μωρού, την 24ωρη φροντίδα του, τις αντοχές που απαιτούνται και το πόσος λίγος χρόνος απομένει για να κοιμηθεί τελικά», προσθέτει η ειδικός.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με το νέο τους ρόλο και αυτή τη μικροσκοπική αλλά τόσο απαιτητική νέα ύπαρξη στη ζωή τους, δεν έδειξαν να το μετανιώνουν για κανένα λόγο: Το 59% των γυναικών και το 62% των αντρών παραδέχτηκαν ότι πραγματικά απολαμβάνουν που έγιναν γονείς πολύ περισσότερο από ό,τι πίστευαν πριν γίνουν. Κι εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί τους! Εσείς;