Μπορεί να θεωρείται χρόνια τώρα το σύμβολο της δύναμης και της επιτυχίας, αλλά σε πρόσφατη συνέντευξή της «η βασίλισσα της ποπ» εξομολογείται μερικούς από τους προσωπικούς της αγώνες.

Κοσμώντας το εξώφυλλο του τελευταίου «Harper’s Bazaar», η 55χρονη τραγουδίστρια θυμάται τις μέρες πριν ακόμα αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και δόξα, τότε που πάλευε για την επιβίωσή της.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν ότι είμαι μοναχική και περίεργη. Δεν είχα πολλούς φίλους… για την ακρίβεια, δεν είχα καθόλου φίλους. Αλλά όλο αυτό μου βγήκε σε καλό, επειδή, όταν δεν σε ξέρουν και δεν έχεις κοινωνική ζωή, έχεις περισσότερο χρόνο να συγκεντρωθείς στο στόχο σου και στα όνειρά σου. Και για μένα, αυτό ήταν να πάω στη Νέα Υόρκη και να γίνω μια πραγματική καλλιτέχνης. Έπρεπε να είμαι σε θέση να μπορώ να εκφράζομαι χωρίς φόβο και πάθος σε μια πόλη αντικομφορμιστών. Ωστόσο, τελικά, η πραγματικότητα δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες μου. Εκεί δεν με υποδέχτηκαν όπως περίμενα. Τον πρώτο χρόνο, βίωσα την πιο τραυματική εμπειρία της ζωής μου. Έπεσα θύμα βιασμού στην ταράτσα ενός κτιρίου, στην οποία σύρθηκα με την απειλή ενός μαχαιριού στην πλάτη μου.»

Βέβαια, πολλά έχουν αλλάξει από εκείνη την εποχή που η Μαντόνα αναγκαζόταν να ποζάρει γυμνή για τους φοιτητές σε σχολές Καλών Τεχνών, απλά και μόνο για να μπορεί να πληρώσει το νοίκι της. Τελικά, κατάφερε να κατακτήσει την επιτυχία, αλλά, ακόμα κι όταν έμενε σε μια υπερπολυτελή έπαυλη στη Μεγάλη Βρετανία με τον πρώην άντρα της Γκάι Ρίτσι και τα δύο παιδιά της, Λούρδι και Ρόκο, δεν ένιωθε απόλυτα ικανοποιημένη.

«Συνειδητοποίησα ότι, ενώ εγώ είχα τα πάντα, υπήρχαν τόσα πολλά παιδιά στον κόσμο χωρίς γονείς ή οικογένειες. Έτσι, απευθύνθηκα σε ένα αρμόδιο πρακτορείο για υιοθεσίες και πέρασα από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που περνάει κάθε άνθρωπος που αποφασίζει να υιοθετήσει ένα παιδί.»

Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο Μαλάουι και στο γιο της Ντέιβιντ, αλλά και σε άλλη μία «ταλαιπωρία», όπως λέει η ίδια, αφού κατηγορήθηκε για απαγωγή, παράνομο εμπόριο, αδιαφάνεια, καταπάτηση νομοθεσίας κτλ.

«Θα δεχόμουν να με επικρίνουν για όλα αυτά τα ‘σεξιστικά’ με τα οποία έχω προκαλέσει την κοινή γνώμη επανειλημμένα, αλλά να τιμωρηθώ επειδή προσπάθησα να σώσω τη ζωή ενός παιδιού δεν το περίμενα ποτέ.»

Ωστόσο, εκείνη προχώρησε στην υιοθεσία και δεύτερου παιδιού, της Μέρσι Τζέιμς, για την οποία δέχτηκε ακόμη περισσότερη κριτική, που έφτασε ακόμα και στα δικαστήρια. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια δηλώνει: «Δεν μετάνιωσα ούτε για μία στιγμή τον αγώνα που έδωσα».

Όσο για όλα αυτά που διδάχτηκε μέσα από τις εμπειρίες της στη ζωή, λέει ότι το μάθημα που δίνει στα παιδιά της είναι να μη φοβούνται να ρισκάρουν και να παλεύουν για όλα όσα πιστεύουν.

«Η ζωή μού έχει χαρίσει 4 υπέροχα παιδιά. Προσπαθώ να τους μάθω να έχουν ανοιχτό μυαλό, να βλέπουν μπροστά και να τολμούν. Να επιλέγουν να κάνουν αυτό που εκείνα θεωρούν σωστό, και όχι αυτό που όλοι οι υπόλοιποι κρίνουν ως σωστό.»