Η Κέιτ Μίντλετον και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ λάμπουν από ευτυχία κρατώντας στην αγκαλιά τους το διάδοχο του βρετανικού θρόνου, λίγες ώρες μετά το Μυστήριο της βάφτισής του. Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν από το φωτογράφο των διασημοτήτων Τζέισον Μπελ, είναι οι μοναδικές φωτογραφίες της ιδιωτικής οικογενειακής τελετής που επικυρώθηκαν από τα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ. Το βασιλικό ζεύγος βάφτισε τον Πρίγκιπα George Alexander Louis στο βασιλικό παρεκκλήσι του «St. James» στο Λονδίνο, σε μια λιτή τελετή με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων.

Το Μυστήριο τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Justin Welby, στην 172 ετών κολυμπήθρα «Lily Font», με νερό από τον ποταμό Ιορδάνη. Οι γονείς του Τζορτζ διάλεξαν 7 νονούς και νονές για το γιο τους, οι οποίοι προσκλήθηκαν μαζί με τους συζύγους τους.

Για αυτή την ξεχωριστή περίσταση, η πανέμορφη Δούκισσα του Κέιμπριτζ επέλεξε μια εντυπωσιακή δημιουργία του διάσημου οίκου Alexander McQueen σε γήινους τόνους, ενώ ο μόλις 3 μηνών γιος της ήταν ντυμένος με ένα πιστό αντίγραφο βασιλικού βαφτιστικού ρούχου, που πρωτοδημιουργήθηκε το 1841. Τόσο η Καμίλα όσο και η Πίπα Μίντλετον επέλεξαν τουαλέτες στην ίδια απόχρωση με εκείνη της Κέιτ, ενώ η Βασίλισσα Ελισσάβετ προτίμησε το βασιλικό γαλάζιο για τη βάφτιση του δισέγγονού της.  

Και, φυσικά, δεν θα έλειπαν τα αναμνηστικά από αυτό το σπουδαίο γεγονός! Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βασιλικού Νομισματοκοπείου, τυπώθηκαν ειδικά νομίσματα: 22 κέρματα Gold Kilo, τα οποία θα πωλούνται έναντι 50.000 λιρών. Επιπλέον, θα τυπωθεί ένα χρυσό νόμισμα των 5 λιρών, αλλά και ένα πιο οικονομικό ασημένιο κέρμα των 5 λιρών.