Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή είναι να καταφέρεις να ζεις μακριά από τη φασαρία και την πολυκοσμία. Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Ντιάν φον Φίρστενμπεργκ ζει και εργάζεται στο Μανχάταν, στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται «Meatpacking District», σε ένα σπίτι/εργαστήριο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από γυαλί και ατσάλι, που της εξασφαλίζει αυτό ακριβώς!

«Όλοι μου έλεγαν ότι είμαι τρελή που επέλεξα αυτή τη γειτονιά, με την απαίσια μυρωδιά από την κρεαταγορά. Δεν έχουν άδικο, αλλά, ακόμα κι έτσι, για κάποιο περίεργο λόγο τα πλακόστρωτα στενά μού θυμίζουν την πατρίδα μου», λέει η 71χρονη σχεδιάστρια. Στη Νέα Υόρκη μετακόμισε για πρώτη φορά το 1969 (από τις Βρυξέλλες όπου γεννήθηκε) μαζί με τον πρώτο της σύζυγο, τον γερμανικής καταγωγής Πρίγκιπα Egon von Furstenberg, μεγαλοκληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat και μέλος της ιταλικής αριστοκρατίας. Το ζευγάρι απέκτησε 2 παιδιά, τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο και την Πριγκίπισσα Τατιάνα, αλλά ο γάμος τους διαλύθηκε το 1981. Αρκετά χρόνια μετά, το 2001, η Ντιάν προχώρησε σε δεύτερο γάμο, αυτή τη φορά με τον αμερικανό μεγιστάνα των μίντια Barry Diller, με τον οποίο ζει ευτυχισμένη μέχρι σήμερα.

Στο επιβλητικό 6όροφο κτίριο των 3.500 τ.μ. περίπου, στεγάζονται το στούντιο, το show room και το σπίτι της διάσημης σχεδιάστριας, η οποία αρχικά έμενε σε ένα διαμέρισμα στην Park Avenue. «Όταν ήμουν νέα, ζούσα σαν… γιαγιά. Τώρα που πέρασαν τα χρόνια και έχω ήδη 4 εγγόνια, αποφάσισα ότι πρέπει να ζήσω και λίγο σαν νέα», προσθέτει χαριτολογώντας. Την κατασκευή του «δεντρόσπιτου», όπως η ίδια το αποκαλεί, ανέθεσε στην αρχιτεκτονική εταιρεία WORKac, και το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό – όπως, άλλωστε, αρμόζει στο μοναδικό στυλ μιας μοναδικής σχεδιάστριας!