Δεν είναι εύκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτό το μικροκαμωμένο κοριτσάκι από το Κρόιντον, που κατάφερε να αλλάξει το «πρόσωπο» της μόδας μένοντας στην κορυφή για 25 ολόκληρα χρόνια και έχει μια κόρη που είναι ήδη 12 ετών, έφτασε πλέον σε αυτή την τόσο ώριμη ηλικία.

Η Κέιτ Μος, το πιο διάσημο μοντέλο της Μεγάλης Βρετανίας, γιόρτασε τα 40ά της γενέθλια στις 16 Ιανουαρίου! Μάλιστα, ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Looking for Kate» θα βγει στον τηλεοπτικό αέρα της Γαλλίας, για να τιμήσει τη ζωή της, τους έρωτές της, αλλά και την τεχνογνωσία της σχετικά με τη μόδα – χωρίς, φυσικά, να συμμετέχει η ίδια. Το μότο της «ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς» την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή, αφού σπάνια επιλέγει να δίνει συνεντεύξεις. Γι’ αυτό τη συνοδεύει πάντα ένα μυστήριο, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της γοητείας της. Σε μια βιομηχανία όπου οι πάντες ζουν για να δημοσιοποιούν τη ζωή τους, η Μος επιλέγει τη σιωπή… κι έτσι μας κάνει να θέλουμε συνεχώς να μάθουμε περισσότερα για εκείνη!

Μόλις πέρυσι, οι αποδοχές της έφτασαν το αστρονομικό ποσό των 11 εκατομμυρίων λιρών, ενώ το Δεκέμβριο τιμήθηκε από τα Βρετανικά Βραβεία Μόδας για τα 25 χρόνια της ως style icon. Ωστόσο, η φετινή χρονιά θα είναι για την Κέιτ κάτι περισσότερο από μόντελινγκ, καθώς πρόκειται να προστεθεί στο βιογραφικό της και άλλη μία επαγγελματική ιδιότητα: αυτή της fashion editor στο πιο μεγάλο περιοδικό μόδας, τη θρυλική Vogue! Παράλληλα, θα σχεδιάσει άλλη μία συλλογή της για τη γνωστή φίρμα Topshop και το φίλο της Philip Green.

Ομολογουμένως, είναι πολυτάλαντη και πολυπράγμων, αλλά ταυτόχρονα και τελείως απροβλημάτιστη. Αυτός ο συνδυασμός αποτελεί προφανώς και το λόγο της επιτυχίας της τόσα χρόνια. Ας της ευχηθούμε, λοιπόν, Χρόνια Πολλά, κι ας ανατρέξουμε μαζί στα κεφάλαια της ζωής της…  (photos: visual hellas)