Έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια από τότε που η επιστημονική επιθεώρηση «The Lancet» απέσυρε τη δημοσίευση της έρευνας που συσχέτιζε τον εμβολιασμό με τον αυτισμό. Ήταν τότε που ισχυρίστηκε ότι ο συγκεκριμένος ερευνητής δεν ήταν απόλυτα ακριβής στην παρουσίαση των δεδομένων του και «έχει καταστεί σαφές ότι τα περισσότερα στοιχεία από τη δημοσίευση του δρ. Wakefield το 1998… είναι εσφαλμένα». Ωστόσο, το κίνημα κατά του εμβολιασμού συνεχίζει σήμερα να υφίσταται, σημειώνοντας μάλιστα και σημάδια ενδυνάμωσης.

Η πιο πρόσφατη υποστηρίκτρια του κινήματος φαίνεται να είναι η αμερικανίδα παρουσιάστρια Κριστίν Καβαλάρι, που είναι μαμά του 1 έτους γιου της Κάμντεν, ενώ παράλληλα διανύει και τη δεύτερη εγκυμοσύνη της. Σε συνέντευξή της σε γνωστή εκπομπή δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να εμβολιάσει το γιο της.

«Ξέρετε κάτι; Έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία σχετικά με τον αυτισμό. Υπάρχει μια ομάδα Παιδιάτρων που δεν έχουν εμβολιάσει κανένα από τα παιδιά τους, και δεν είχαν κανένα κρούσμα αυτισμού. Και σήμερα, 1 στα 88 αγόρια είναι αυτιστικά. Αυτά τα στατιστικά είναι πολύ τρομακτικά, δεν συμφωνείτε; Τα εμβόλια αλλάζουν με το πέρασμα των χρόνων… στις μέρες μας είναι επιβαρημένα με περισσότερο υδράργυρο και άλλα τοξικά στοιχεία ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η Καβαλάρι, που σε λίγους μήνες θα κρατάει στην αγκαλιά της και το δεύτερο γιο της, δεν είναι η μόνη διάσημη μαμά που τάσσεται κατά του εμβολιασμού. Η Τζένι Μακ Κάρθι έχει επίσημα ταχθεί επίσης εναντίον, από το 2005 που ο ίδιος της ο γιος (11 ετών σήμερα) διαγνώστηκε με αυτισμό. Ωστόσο, με την εκδήλωση κρουσμάτων ιλαράς και κοκίτη σε οικογένειες που δεν είχαν εμβολιάσει τα παιδιά τους, ίσως η αναγκαιότητα του εμβολιασμού να είναι πιο επιτακτική από ποτέ! Ποια είναι η δική σας γνώμη;