Με τέτοια πρωτοποριακή ευκολία, εντυπωσιακή άνεση και εξαιρετική αίσθηση ασφάλειας και ευελιξίας που μόνο η Volvo τελικά μπορούσε να εμπνευστεί και να προσφέρει στα πιο…προχωρημένα κι ασφαλή μωρά του κόσμου, τώρα κάθε βόλτα γίνεται παιχνίδι τόσο αφοπλιστικά απλά που το μόνο που σας έρχεται στο μυαλό να πείτε είναι: 
Έχω και φουσκωτό! Πάμε μια βόλτα;;;
Η Volvo παρουσιάζει με υπερηφάνεια την εξέλιξη στα παιδικά καθίσματα ασφαλείας! Πρόκειται για το πρωτότυπο μιας νέας γενιάς καθισμάτων που έχουν τη δυνατότητα να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν κατά βούληση, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να μεταφερθούν ή να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε όχημα, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να χάνουν τη λειτουργικότητά τους ή να υπόκεινται στον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά στην παρεχόμενη ασφάλεια! Η παρουσίαση του πρωτότυπου συμπίπτει με τον εορτασμό των 50 χρόνων έρευνας και εξέλιξης της Volvo για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο.

Όπως χαρακτηριστικά λέει η Lawrence Abele, Διευθύντρια Σχεδιασμού στο Κέντρο Μετρήσεων και Πρωτοτύπων της Volvo στο Λος Άντζελες, «η ιδανική θέση για όλους τους επιβάτες θα ήταν να ταξιδεύουν κοιτώντας προς τα πίσω, αντίθετα δηλαδή από τη φορά κίνησης του αυτοκινήτου. Και αν αυτό πρακτικά είναι αδύνατο για τους ενήλικες, για τα μικρά παιδιά είναι επιβεβλημένο και οι γονείς θα έπρεπε να το τηρούν ευλαβικά και να φροντίζουν για τη συγκεκριμένη στάση των παιδιών τους στο αυτοκίνητο για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα!»

Και προσθέτει: «Τα μικρά παιδιά δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρούνται μικρογραφίες ενηλίκων όταν μιλάμε για ασφάλεια στο αυτοκίνητο. Έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες, που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξή τους και τα φορτία που μπορεί να αντέξει ο σκελετός τους. Μέχρι την ηλικία των τριών ή και τεσσάρων ετών πρέπει να ταξιδεύουν σε παιδικά καθίσματα που κοιτούν προς τα πίσω, μετά να περνούν στα κλασσικά παιδικά καθίσματα ασφαλείας ενώ τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά να χρησιμοποιούν το ειδικό υπερυψωμένο κάθισμα έτσι ώστε η ζώνη ασφαλείας να υποστηρίζει σωστά το σώμα στο χώρο της οσφυϊκής χώρας.»

Είναι ότι πιο πρωτοποριακό έχετε δει γιατί:
–  Είναι ένα παιδικό φουσκωτό κάθισμα ασφαλείας που προσφέρει αδιαμφισβήτητη ασφάλεια στους μικρούς επιβάτες και μεγάλη άνεση και πρακτικότητα στους γονείς
–  Φουσκώνει σε 40 μόλις δευτερόλεπτα, ζυγίζει μόνο 5 κιλά, το μισό από το συνηθισμένο.
–  Η αλλαγή από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο (του παππού, του θείου, ακόμα και του ταξί) είναι πλέον εύκολη υπόθεση
–  Μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και παντού.
Πιο συγκεκριμένα:
Ιστορικά, τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας είναι ογκώδη, μετακινούνται δύσκολα και συχνά απαιτούν εξοικείωση για να στηριχθούν σωστά. Ως επακόλουθο, όταν χρειαστεί το παιδί να μεταφερθεί με διαφορετικό από το συνηθισμένο αυτοκίνητο, η ασφαλής μεταφορά του προϋποθέτει επιπλέον κόπο και χρόνο. Για να απαντήσει σε αυτό το πρόβλημα, η Volvo εξέλιξε ένα κάθισμα το οποίο :
–  Χάρη σε μία ενσωματωμένη αντλία αέρα μπορεί να φουσκώνει σε μόλις 40 δευτερόλεπτα αλλά και να ξεφουσκώνει πολύ εύκολα εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης, ώστε να μεταφερθεί ή να τοποθετηθεί σε άλλο όχημα.
–  Είναι ιδιαίτερα ελαφρύ συγκρινόμενο με τα συμβατικά καθίσματα, καθώς ζυγίζει μόλις 5 κιλά, το μισό περίπου από το συνηθισμένο. Εκτός από την ενσωματωμένη αντλία αέρα διαθέτει και μηχανισμό Bluetooth που το καθιστά μόνιμα συνδεμένο στο διαδίκτυο, κάτι που προσφέρει τη δυνατότητα χειρισμού του από απόσταση! Όταν ξεφουσκώσει πλήρως και διπλωθεί, μπορεί να αποθηκευτεί σε μία κομψή τσάντα, καθιστώντας το εύκολο στη μεταφορά του.
–  Προσφέρει μεγάλη ευκολία σε πολλές περιπτώσεις. Κάνει πιο εύκολα τα ταξίδια με αεροπλάνο (χαρακτηριστική η ανάγκη μεταφοράς του παιδικού καθίσματος με τις υπόλοιπες αποσκευές) ή τη μεταφορά των παιδιών με αυτοκίνητο διαφορετικό από το συνηθισμένο, πχ. μία βόλτα με τους παππούδες ή τους θείους. Ανάλογη είναι η περίπτωση όταν κάποιος μεταφέρει το παιδί με ένα ταξί.
–  Είναι φτιαγμένο από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό ύφασμα με ειδικές ραφές, που αντέχει σε πολύ υψηλές εσωτερικές πιέσεις, ιδανικό για να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει πολλές φορές. Το συγκεκριμένο υλικό έχει γίνει ευρέως γνωστό από τη χρήση του στη ναυτική βιομηχανία και την κατασκευή φουσκωτών σωσιβίων.
–  Έχει τοποθέτηση αντίθετη προς την κίνηση του αυτοκινήτου, δηλαδή το παιδί βλέπει προς τα πίσω. Αν και η συγκεκριμένη διάταξη δεν είναι τόσο δημοφιλής στη χώρα μας – παρά μόνο για βρέφη – και αντίστοιχα τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας αυτού του τύπου δεν έχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς, εντούτοις θεωρείται η πλέον ασφαλής! Ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει το προφανές, ότι ο αυχένας των μικρών παιδιών που ακόμα βρίσκονται στην ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης – οι πιο συνηθισμένες – η πλάτη του καθίσματος προσφέρει την απαιτούμενη υποστήριξη στον παιδικό αυχένα.
Θα μπορούσε να είναι μαγικό τρυκ,  ταχυδακτυλουργική επίδειξη,  σενάριο επιστημονικής φαντασίας για ταλαιπωρημένους γονείς… θα μπορούσε, αλλά δεν είναι. Είναι απλά το νέο ανατρεπτικό παιδικό κάθισμα της Volvo που μεταμορφώνει μαγικά την καθημερινότητα της μετακίνησης σε λίγα δευτερόλεπτα.
Δείτε το video και θα καταλάβετε… 
50 χρόνια καινοτομίας
1964 –      Πρώτο στον κόσμο πρωτότυπο παιδικού καθίσματος
1967 –      Αναστρέψιμο κάθισμα συνοδηγού με επένδυση και ζώνη για παιδιά
Το πρώτο παιδικό κάθισμα ασφαλείας που διατέθηκε προς πώληση, δημιουργήθηκε με την αναστροφή του καθίσματος του συνοδηγού. Η προσθήκη μιας μαλακής επένδυσης για την πλάτη και ενός σετ από ιμάντες, έκανε δυνατή την ασφαλή τοποθέτηση του παιδιού στο κάθισμα, με το παιδί να κοιτάει αντίθετα με τη φορά κίνησης.
1972 –      Πρώτο αυτόνομο παιδικό κάθισμα ασφαλείας της Volvo με φορά προς τα πίσω
1976 –      Υπερυψωμένο κάθισμα για παιδιά – ακόμα μία πρωτιά για τη Volvo
1990 –      Πρώτο στον κόσμο ενσωματωμένο παιδικό υπερυψωμένο κάθισμα
για τη μεσαία πίσω θέση. Το κάθισμα αυτό μπορούσε να αναπτύσσεται και να διπλώνει στην αρχική του θέση κατά βούληση.
1999 –      Το πρώτο στον κόσμο παιδικό κάθισμα ασφαλείας που κοιτάει προς τα πίσω, για το σύστημα ISOFIX
2007 –      Το πρώτο στον κόσμο ενσωματωμένο υπερυψωμένο κάθισμα ασφαλείας δύο σταδίων
2014 –      Πρωτότυπο φουσκωτού παιδικού καθίσματος ασφαλείας
Η τελευταία καινοτομία της Volvo, ακόμα σε στάδιο εξέλιξης, προσφέρει μεγάλη πρακτικότητα χωρίς συμβιβασμό στην παρεχόμενη ασφάλεια.