Αν ήμουν γονιός…

… δεν θα υπήρχε η ώρα του ύπνου, με εξαίρεση τη νύχτα πριν τα Χριστούγεννα, που ο Αϊ-Βασίλης περιμένει όλα τα παιδιά να πάνε για ύπνο. Είναι πολυάσχολος και δεν μπορεί να περιμένει όλο το βράδυ. Γι’ αυτό, θα έλεγα στα παιδιά μου να πάνε ΑΜΕΣΩΣ στο κρεβάτι τους, κι έτσι θα πήγαιναν.

… τα παιδιά μου θα έτρωγαν ό,τι ήθελαν για πρωινό, γιατί χρειάζονται τροφή για να μεγαλώσουν. Θα μπορούσαν να φάνε τα πάντα – καραμέλες, πατατάκια και δημητριακά. Θα έπρεπε να πιουν κι όλο το γάλα τους μαζί με αυτά, για να είναι υγιεινό, κι έτσι να μπορούν να μεγαλώσουν.

… τα παιδιά μου δεν θα πήγαιναν στο σχολείο κάθε μέρα. Αν ήταν κουρασμένα ή βαριόταν ή ήθελαν να κάνουν κάτι άλλο ή απλά δεν ήθελαν να πάνε επειδή π.χ. κάνει πολλή ζέστη ή πολύ κρύο, θα μπορούσαν να μείνουν στο σπίτι. Βέβαια, θα πήγαιναν κάθε τόσο, γιατί αλλιώς θα έμπαιναν στη φυλακή!

… θα έλεγα στον παιδίατρο να μην τους κάνει εμβόλια, γιατί πονάνε πολύ. Κι εκείνος θα τους έδινε φάρμακα στη θέση τους. Κι επίσης θα του έλεγα να έχει ένα κρυμμένο κουτί-έκπληξη, σαν αυτό του οδοντίατρου.

… θα υπήρχε μια τηλεόραση και στην κουζίνα, για να βλέπουν τα αγαπημένα τους παιδικά κάθε φορά που θα τρώγαμε όλοι μαζί.

… τα παιδιά μου θα μπορούσαν να μείνουν σπίτι, κάθε φορά που θα πήγαινα σε κάποια βαρετή επίσκεψη. Απλά, θα κλείδωνα την πόρτα φεύγοντας.

… δεν θα τους έδιναν να φάνε ποτέ κανένα λαχανικό. Θα ήθελα να τρώνε όλοι το φαγητό μου και να τους αρέσει.

… θα άφηνα τα παιδιά μου να κάθονται στην μπροστινή θέση του αυτοκινήτου, για να μπορούν να βλέπουν από το παράθυρο, γιατί από ‘κει είναι πιο ωραία η διαδρομή.  

… δεν θα είχαν διάβασμα στο σπίτι, γιατί τα παιδιά μου θα ήταν όλη μέρα στο σχολείο, κι έτσι θα τα είχαν μάθει ήδη όλα εκεί.

… θα τηλεφωνούσα στον παγωτατζή και θα του έλεγα ότι είμαστε σπίτι και μπορεί να περάσει.

… θα είχα πολλές λιχουδιές στο αυτοκίνητο. Θα είχα πάρει αυτά τα μικρά ψυγειάκια, που χωράνε τέλεια στα αυτοκίνητα.

… θα έδινα στα παιδιά μου πολλά ευρώ, γιατί χρειάζονται πολλά πράγματα και δεν έχουν δουλειά να πληρώνονται. Ίσως θα μπορούσαν να μου επιστρέψουν τα χρήματα όταν θα μεγάλωναν – αν το θυμόταν!

… δεν θα τους φώναζα, όταν θα είχα νεύρα. Απλά θα τους έλεγα να είναι καλά παιδιά από ‘δω και πέρα.

… θα μπορούσαν να πιουν αναψυκτικά τα Σαββατοκύριακα.

… θα μπορούσαν να παίξουν στη γειτονιά. Θα έβαζα απλά μια πινακίδα του στοπ στο δρόμο, για να μην περνούν τα αυτοκίνητα την ώρα του παιχνιδιού τους.