Είναι άπειρα τα οφέλη του θηλασμού για τα μωρά, σωστά; Το μητρικό γάλα είναι ανεκτίμητο για τον οργανισμό τους και την υγεία τους. Τι θα γινόταν, όμως, αν το καταναλώναμε κι εμείς οι ενήλικοι; Θα ήταν εξίσου ωφέλιμο;

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ένας αυξανόμενος αριθμός αντρών καταναλώνει ανθρώπινο μητρικό γάλα, κάνοντας τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Καταρχήν, δεν θα παρότρυνα κανέναν να προμηθευτεί συσκευασμένο μητρικό γάλα από οπουδήποτε, μιας και ο τρόπος αποθήκευσης και επεξεργασίας του συγκεκριμένου γάλακτος δεν είναι πάντα ασφαλής», αναφέρει στο ABC News η παιδίατρος Lana Gagin.

Πέρα, όμως, από τις συστάσεις της δρ. Gagin για την ασφάλεια των σκευασμάτων που πρέπει να προσέχουν, δεν είναι απαραίτητο ότι το μητρικό γάλα ωφελεί την υγεία των αντρών όπως τα μωρά.

Όπως γνωρίζουμε, το μητρικό γάλα περιέχει λιπαρά, πρωτεΐνες, θρεπτικά συστατικά  και ανοσοποιητικά στοιχεία, που προσλαμβάνει το μωρό προκειμένου να θωρακίσει τον οργανισμό του από ενδεχόμενες λοιμώξεις. Γι’ αυτό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τον αποκλειστικό θηλασμό για τα δύο πρώτα χρόνια.

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο μητρικό γάλα που θα μπορούσε να ωφελήσει την υγεία ενός ενηλίκου ή να βελτιώσει με οποιονδήποτε τρόπο τη σωματική του απόδοση», εξηγεί η ειδικός.

Γιατί, λοιπόν, να θέλει ένας ενήλικος να καταναλώνει μητρικό γάλα; Σύμφωνα με σχετικές αναφορές τους, κάποιοι άντρες ισχυρίζονται ότι το μητρικό γάλα τονώνει το ανοσοποιητικό τους. Κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι, καταναλώνοντάς το, αυξάνονται τα επίπεδα της ενέργειάς τους. Άλλοι, πάλι, υποστηρίζουν ότι, όπως ακριβώς πίνουμε αγελαδινό γάλα για τη διατροφική του αξία, γιατί να μην πίνουμε και το ανθρώπινο για τον ίδιο λόγο!

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας γι’ αυτή τη νέα… μόδα; Πώς θα σας φαινόταν αν ο άντρας σας έπινε μητρικό γάλα για να τονώσει την υγεία του και να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση;