Τα 32α γενέθλιά της της επιφύλασσαν κάτι που θα άλλαζε ολοκληρωτικά τη ζωή της. Ήταν η μέρα που η Beth Whaanga από την Αυστραλία, μαμά 4 παιδιών, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Μάλιστα, έφερε το «ελαττωματικό» γονίδιο BRCA2, το οποίο ενισχύει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε στήθος και ωοθήκες. Μην έχοντας, λοιπόν, άλλη επιλογή, προχώρησε άμεσα σε διπλή μαστεκτομή και ολική αφαίρεση ωοθηκών.

Όμως, βιώνοντας αυτή την τρομερή εμπειρία που παρ’ ολίγο να της κοστίσει την ίδια της τη ζωή, αποφάσισε ότι δεν ήθελε να κρύψει τις ουλές της. Άλλωστε, αυτές ήταν ο λόγος που ήταν ακόμα ζωντανή! Έτσι, προέκυψε το «Under The Red Dress Project», όπου ποζάρει ολόγυμνη στην κάμερα της φίλης της και επαγγελματία φωτογράφου Nadia Masot.

«Κάθε μέρα προσπερνάμε στο δρόμο διάφορους ανθρώπους. Φαίνονται όλοι τους τόσο φυσιολογικοί, αλλά κάποιες φορές το σώμα τους έχει να πει μια δικιά του ιστορία κάτω από τα ρούχα. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε σε όλους είναι ότι ο καρκίνος μπορεί να συμβεί στον καθένα και μας αφορά όλους», εξηγεί η Beth.

Όταν πόσταρε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες στο Facebook, έσπευσε να προειδοποιήσει τους φίλους της ότι πρόκειται για σκληρό υλικό που περιέχει γυμνό. Επιπλέον, τόνισε ότι μοναδικός σκοπός του πρότζεκτ είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να προσβάλλει κανέναν.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες της!