Οι φωτογραφίες από τη γυναίκα που το έσωσε αποκαλύπτουν το μέγεθος της φρίκης ενός συχνού φαινομένου στη Νιγηρία.
Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες του δίχρονου αγοριού από την Νιγηρία, ένα βήμα πριν πεθάνει από την πείνα, καθώς η οικογένειά του το εγκατέλειψε πιστεύοντας πως έχει σχέσεις με τη μαγεία. Το παιδί, που περιπλανιόταν τους τελευταίους οκτώ μήνες γυμνό στους δρόμους, βρέθηκε όχι μόνο τρομερά αδυνατισμένο αλλά και γεμάτο σκουλήκια καθώς αναγκαζόταν να τρώει αποφάγια που καμιά φορά του πετούσαν διάφοροι περαστικοί.  Για καλή του τύχη, κάποια στιγμή βρέθηκε στο δρόμο της Anja Ringgren Loven, από την Δανία, που μόλις το είδε, έσκυψε χωρίς δεύτερη σκέψη να του δώσει νερό και να το ταΐσει και αμέσως μετά το τύλιξε σε μια κουβέρτα και το πήγε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.    
Η Loven είναι ιδρύτρια του African Children’s Aid Education and Development Foundation, που έχει βασικό στόχο το να βοηθά παιδιά που τα κατηγορούν για μαγεία και κατά συνέπεια τα παραμελούν ή ενίοτε τα δολοφονούν μέλη της κοινότητας που ανήκουν. Στο κέντρο υγείας που έχει, τα συγκεκριμένα παιδιά λαμβάνουν ιατρική βοήθεια, φαγητό και εκπαίδευση.    «Χιλιάδες παιδιά κατηγορούνται πως είναι μάγισσες και έχουμε δει βασανισμένα παιδιά, νεκρά παιδιά και πολύ φοβισμένα παιδιά» έγραφε η Loven στο λογαριασμό της στο Facebook, ζητώντας δωρεές για να πληρωθούν τα έξοδα περίθαλψης του δίχρονου αγοριού.  Το αγόρι, που ονομάστηκε Hope, παίρνει φάρμακα για τα σκουλήκια που έχει στην κοιλιά ενώ καθημερινά του κάνουν μεταγγίσεις αίματος για να του αυξήσουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια. 
«Η κατάστασή του είναι σταθερή τώρα. Τρώει μόνος τους και ανταποκρίνεται καλά στη φαρμακευτική αγωγή» λέει η Loven, συμπληρώνοντας πως ο Hope είναι πλέον ευδιάθετος και παίζει με τον γιο της. 
Μέσα σε δύο ημέρες, συγκεντρώθηκαν 1 εκατομμύριο δολάρια σε δωρεές για την περίπτωση του αγοριού και η Loven λέει πως θα τα χρησιμοποιήσει τόσο για τον Hope αλλά και για να χτίσει μια κλινική ώστε να σώσει ακόμη περισσότερα παιδιά που υποφέρουν από αυτήν την τραγική δεισιδαιμονία.  
Πηγή: www.lifo.gr