Υλικά 2 πατάτες μέτριου μεγέθους 2 κρεμμύδια μέτριου μεγέθους 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα 4 αυγά ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Κόβετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τις πατάτες μέσα έτσι ώστε να απλώνονται όλες και να τηγανίζονται ομοιόμορφα Μετά από 5 λεπτά ρίχνετε και τα κρεμμύδια με τον ίδιο τρόπο και ανακατεύετε που και που με μια σπάτουλα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνετε και όταν οι πατάτες και τα κρεμμύδια ψηθούν τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ρίχνετε στα αυγά. Τέλος, ρίχνετε και το ζαμπόν, ανακατεύετε, αφαιρείτε λίγο λάδι και ρίχνετε όλο το μείγμα ξανά στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Όταν η μία πλευρά είναι έτοιμη, αναποδογυρίζετε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου για να τηγανιστεί και από την άλλη Μόλις είναι έτοιμη, την βάζετε σε ένα πιάτο, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και την σερβίρετε.
Λαχταριστή καλοκαιρινή ομελέτα σε 10′
Τι καλύτερο σκέφτεστε για ένα καλοκαιρινό βραδάκι από μια λαχταριστή ομελέτα; Πρόκειται για την παραδοσιακή ισπανική ομελέτα με πατάτες, ένα πιάτο πεντανόστιμο που θα αγαπήσουν πολύ και τα παιδιά σας!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σαλάτα με μαυρομάτικα, ρόκα και ντρέσινγκ πορτοκαλιού Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβίθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιανδρο και σερβίρουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ