Εκτάκτως αυτή την Παρασκευή Τα Νέα Σαββατοκύριακο παρουσιάζουν μία συλλεκτική έκδοση «Το 2017 σε σκίτσα»!
Το 2017 όπως το είδαν και το ερμήνευσαν οι κορυφαίοι γελοιογράφοι και σκιτσογράφοι των Νέων˙ ο Κώστας Μητρόπουλος, η Εφη Ξένου, ο Κώστας Σκλαβενίτης και ο Δημήτρης Αγγελούσης. Ενα ταξίδι με αποσκευές γεμάτες χιούμορ, σάτιρα και θυμηδία.
«Διάβασα με τεράστιο ενδιαφέρον και με αμείωτη προσοχή το βιβλίο «Το 2017 σε σκίτσα», και συνιστώ ολόψυχα να διαβάσουν το έργο αυτό οι εργάτες, οι φοιτητές, οι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι διανοούμενοι όλων των χωρών. Θα ήθελα το βιβλίο αυτό να κυκλοφορήσει σε εκατομμύρια αντίτυπα και να μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες, γιατί δίνει μια αληθινή και με εξαιρετική ζωντάνια ζωγραφική εξιστόρηση των γεγονότων, τα οποία είναι τόσο βασικά για να κατανοηθεί τι είναι η οικονομική κρίση, πως λειτουργεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πως εξαφανίστηκαν οι συντάξεις και τι σημαίνει πρώτη φορά Αριστερά. Τα ζητήματα αυτά σήμερα συζητούνται πλατιά, όμως, πριν γίνουν αποδεκτές είτε πριν απορριφθούν οι ιδέες αυτές, πρέπει να κατανοηθεί όλη η σημασία τους. Χωρίς αμφιβολία, το βιβλίο με τις γελοιογραφίες και τα σκίτσα του πρύτανη Κώστα Μητρόπουλου, της Εφης Ξένου, του Δημήτρη Αγγελούση και του Κώστα Σκλαβενίτη θα βοηθήσει να διευκρινιστεί το ζήτημα αυτό που αποτελεί το βασικό πρόβλημα του παγκόσμιου κινήματος».
Β. Ι. Λένιν
(για την αντιγραφή του προλόγου από το βιβλίο του Τζον Ριντ «Οι δέκα μέρες που συγκλόνησαν τον κόσμο» και για τον εκσυγχρονισμό του -συγγνώμη σύντροφε Βλαδίμηρε- ευθύνομαι αποκλειστικά. Βαγγέλης Λιαλιούτης)
Καλή ανάγνωση και καλή διασκέδαση! 
Από τον πρόλογο της έκδοσης