Φτιάξτε μόνες σας σπιτικά λαχταριστά ζελεδάκια για τα παιδιά! Είναι γλυκά, φρουτώδη και βέβαια νηστίσιμα Τα παιδιά ξετρελαίνονται για τα ζελεδάκια, τις καραμέλες και τα ζαχαρωτά. Και αν και δεν είναι πάντα καλά για την υγεία, δεν μπορούμε και να τους τα στερήσουμε εντελώς. Επειδή όμως δεν είμαστε σίγουροι με τι υλικά φτιάχνονται και εάν έχουν συντηρητικά, καλύτερα να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Υλικά 4 κουταλιές σούπας ζελατίνη 1 ποτήρι κρύο νερό 1 1/2 ποτήρι βραστό νερό 4 ποτήρια ζάχαρη 1-2 σταγόνες φυσικές χρωστικές τροφίμων επιπλέον ζάχαρη για την επικάλυψη Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, βάζετε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και διαλύετε την ζελατίνα ανακατεύοντας για πέντε λεπτά. Μόλις διαλυθεί συμπληρώνετε με το υπόλοιπο ζεστό νερό και την ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 25 λεπτά. Να έχετε υπόψη σας ότι πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανακατεύετε. Παίρνετε μικρές παγοθήκες με διάφορα σχέδια και μοιράζετε το μείγμα. Αφήνετε να κρυώσουν ή για πιο γρήγορα τα βάζετε στο ψυγείο. Αν δεν έχετε θήκες, βάζετε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψάκι και όταν κρυώσει κόβετε με ένα μαχαιράκι σε λεπτές λωρίδες ή με ένα κουπάτ. Βάζετε σε ένα μπολ ζάχαρη και περνάτε τα ζελεδάκια από την ζάχαρη. Τα αφήνετε σε λαδόκολλα για δύο μέρες μέχρι να κρυσταλώσει καλά η ζάχαρη πάνω τους και είναι έτοιμα
Σπιτικά λαχταριστά ζελεδάκια για τα παιδιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ