Νηστίσιμη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα που θα εντυπωσιάσει! Υλικά 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό 3/4 φλιτζανιού λάδι (αν την προτιμάτε ελαφριά προτιμήστε το ηλιέλαιο) 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder 1 βανίλια Προαιρετικά λίγο γαρίφαλο σκόνη Χυμός από 2 πορτοκάλια Ξύσμα από 2 πορτοκάλια Για το σιρόπι 500 γραμμάρια ζάχαρη 500 γραμμάρια νερό 1 ξυλάκι κανέλα Χυμός από ένα πορτοκάλι Προαιρετικά, λίγες φέτες από λεπτές φέτες από την φλούδα του Εκτέλεση Ξεκινάμε με το σιρόπι Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση Μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και τις φέτες από φλούδα και ανακατεύουμε καλά Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο προσθέτουμε το ξύσμα, το λάδι, το γαρίφαλο, την βανίλια, και την ζάχαρη με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στον χυμό πορτοκάλι την σόδα, τα προσθέτουμε στο εμίγμα του λαδιού και ανακατεύουμε Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά, αλεύρι, σιμιγδάλι και baking powder και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα λαδιού – πορτοκαλιού Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε λίγο σιμιγδάλι Αδειάζουμε το μείγμα Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 45 -50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να αποχτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να είναι στεγνή στο κέντρο. Με μία κουτάλα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι λίγο – λίγο στην καυτή πορτοκαλόπιτα, αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο
Νηστίσιμη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με τυρί στον φούρνο Ένας δημιουργικός τρόπος να απολαύσετε τα πράσα και να έχετε ένα ωραίο κυρίως πιάτο, που θα αγαπήσει όλη η... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτα με πιπεριές Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, τα υλικά τα έχουν σχεδόν όλοι στο σπίτι και σε μια ώρα έχουμε μια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι Μυστικό: Αλάτι προσθέτουμε στο τέλος, ώστε να μην σκληρύνει το ρύζι και αργήσει να βράσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα Ετοιμάστε ένα ζουμερό θρεπτικό μπέργκερ, γεμάτο γεύση και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ένα «ελληνικό» twist. Σπιτικό και απολαυστικό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα πρωτεϊνικό σνακ που είναι ταυτόχρονα νόστιμο, θρεπτικό και απλό! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό Αυτή η φθινοπωρινή σαλάτα, γεμάτη από βιταμίνες αλλά και με υπέροχη γεύση, είναι μία πολύ καλή ιδέα για ένα... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ