Το 5ο  κρούσμα Μηνιγγίτιδας από την αρχή της χρονιάς καταγράφηκε στη χώρα μας και το 3ο για τον Μάρτιο, αυτή τη φορά στο Χαϊδάρι Αττικής.
Πρόκειται για ένα 4χρονο αγόρι, το οποίο νόσησε την προηγούμενη Πέμπτη  και νοσηλεύτηκε  στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» σε κρίσιμη κατάσταση.
Το περιστατικό  καταγράφηκε σε παιδικό σταθμό του Χαϊδαρίου, ο οποίος συστεγάζεται και με Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, γεγονός που έχει θορυβήσει τους γονείς των παιδιών. Για τον λόγο αυτό, έχει δοθεί οδηγία σε όλο το προσωπικό του σταθμού να λάβει άμεσα μέτρα χημειοπροφύλαξης.
Με αφορμή λοιπόν το λυπηρό αυτό γεγονός είναι άμεση ανάγκη να δώσουμε την δέουσα προσοχή που χρειάζεται.  Το πρόβλημα με τη Μηνιγγίτιδα είναι ότι τις περισσότερες φόρες, εμείς οι γονείς μπερδεύουμε τα συμπτώματά της θεωρώντας ότι το παιδί μας έχει μια απλή ίωση.  Αυτή την ύπουλη ασθένεια, αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα, ενδέχεται να προκαλέσει μακροχρόνιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και θάνατο.
Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη από τη Μηνιγγίτιδα Β, είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός βρεφών, νηπίων και εφήβων.