Εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ο ενδέκατος τόμος της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας» του Ουμπέρτο Εκο και το περιοδικό VITA.

Το κορυφαίο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς δωρεάν με «Το Βήμα της Κυριακής».  

Για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα  «Η Ιστορία της Φιλοσοφίας» του μεγάλου ιταλού διανοητή, Ουμπέρτο Εκο.

Ενα έργο σύγχρονο και κατανοητό για όλους, κόσμημα για τη βιβλιοθήκη, σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

Η εκδοτική επιτυχία συνεχίζεται με πρωτότυπα κείμενα κορυφαίων φιλοσόφων της Αρχαίας Ελλάδας, της Αρχαίας Ρώμης, του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του 17ου αιώνα, μαζί με επεξηγηματικά σχόλια.

Εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο, ο ενδέκατος τόμος, «Αναγέννηση».

Τα ερωτήματα από τα οποία πηγάζει ο φιλοσοφικός στοχασμός είναι απλά και αφορούν τους πάντες. «Ο καθένας από μας θέτει στη διάρκεια του βίου του φιλοσοφικά ερωτήματα, του τύπου, «ποιος είμαι;», «υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;»» έλεγε τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Ουμπέρτο Εκο στην εφημερίδα «La Reppublica». Η συζήτησή αφορούσε μία από τις τελευταίες μεγάλες εργασίες του ιταλού συγγραφέα και διανοουμένου: την επιστημονική επιμέλεια (από κοινού με τον Ρικάρντο Φεντρίγκα) της «Ιστορίας της Φιλοσοφίας», ενός πολύτομου και πολύτιμου έργου που κυκλοφόρησε με την ιταλική εφημερίδα και κυριολεκτικά συνάρπασε τους γείτονες.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι, όχι μόνο στη φιλοσοφική σκέψη, αλλά και στην ιστορία των ιδεών, των τεχνών και των επιστημών. Η «Ιστορία της Φιλοσοφίας» είναι ένα ασυνήθιστο και σύνθετο εγχείρημα. Και είναι έτσι σχεδιασμένο και γραμμένο, με ένα ύφος σύγχρονο και καθαρό, ώστε να απευθύνεται σε όλους.

«Στην πραγματικότητα, ανέκαθεν ονειρευόμουν να γράψω μια ιστορία της φιλοσοφίας, αλλά ήξερα ότι θα έπρεπε να είναι κάτι ευρύτερο, να εξετάζει το ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο. Δεν σταματήσαμε στη φιλοσοφία, αλλά προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε την κοινωνία στο σύνολό της, εξηγούσε τότε ο Ουμπέρτο Εκο. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα και τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, διασχίζει τη μεσαιωνική και μοντέρνα Ιστορία και καταλήγει στον 20ό αιώνα.

Μαζί,

VITA

Το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα

  • Spring care

Ανανεωμένη εμφάνιση την άνοιξη

Τα μυστικά του ρόδου στην επιδερμίδα

Η εξατομίκευση στην περιποίηση

  • Αυτοάνοσα. Οταν ο οργανισμός μας επιτίθεται.

  • Δυσανεξία στη λακτόζη. Μήπως το γάλα δεν σας ταιριάζει;

  • Running. Οδηγός για υποψήφιους δρομείς.

  • Φωτορύπανση. Κάναμε τη νύχτα μέρα.

  • Πόνοι στη μέση. Συμβουλές για σωστή στάση ζωής.

Vita,

η ζωή στα καλύτερά της

ΥΓΕΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – FITNESS – BEAUTY