Υλικά 120 γραμ. στήθος κοτόπουλο 3 στικς από σέλερι ψιλοκομμένα 1/3 φλιτζανιού μαγιονέζα ¼ φλιτζανιού γιαούρτι 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κουταλιά της σούπας μικρούς βολβούς από λαχανικά (προαιρετικά) Εκτέλεση Γεμίστε μία μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το κοτόπουλο. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει, 10 με 12 λεπτά. Αν δεν έχετε χρόνο, αγοράστε έτοιμο ψητό στήθος κοτόπουλου. Όταν κρυώσει, κόψτε το σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια δύο πιρουνιών. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε το όλο μαζί. Ψιλοκόψτε το σέλερι και προσθέστε το στο μείγμα με το μαϊντανό και τους βολβούς. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στη φαντασία σας. Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες, ξηρούς καρπούς, φέτες μήλου ή αχλαδιού, βασιλικό, μέντα και ό,τι άλλο ταιριάζει στις γεύσεις σας.
Κοτοσαλάτα με γιαούρτι και μαγιονέζα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέικ με αποξηραμένα σύκα Τα αποξηραμένα σύκα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, σιδήρου, καλίου, ασβεστίου και βιταμίνης Κ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι Το αποξηραμένο τριαντάφυλλο είναι αρωματικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και λειτουργεί καταπραϋντικά σε συμπτώματα πονοκεφάλου, ζάλης και αϋπνίας.... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα με τραχανά, μανιτάρια και μανούρι Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε το καθένα με τρίμματα τυριού και λίγα σοταρισμένα μανιτάρια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασολάκια γιαχνί με παστό μπακαλιάρο Για να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον βάζουμε σε ένα μπολ με νερό το οποίο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολοι ντοματοκεφτέδες Πριν ψήσουμε τους ντοματοκεφτέδες, τους πατάμε ελαφρώς να γίνουν πλακέ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Νόστιμη συνταγή για καλιτσούνια με σπανάκι από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ