Η γλυκοπατάτα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, είναι όμως πολύ θρεπτική. Υλικά για 3-4 μερίδες 2 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο 1 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα 1/2 κ.γ. αλάτι με σκόρδο 1/2 κ.γ. μυρωδικά Αποξηραμένος μαϊντανός Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε το σκόρδο, το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και τα μυρωδικά σε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και ανακατέψτε. Βάλτε και τα κομμάτια γλυκοπατάτας μέσα και συνεχίστε το ανακάτεμα έτσι ώστε να καλυφθούν. Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και ακουμπήστε τα κομμάτια γλυκοπατάτας. Ψήστε για 18-22 λεπτά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά και γαρνίρετε με τον μαϊντανό αν θέλετε.
Μπουκιές γλυκοπατάτας με κρούστα παρμεζάνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ