Yλικά για 4 σουβλάκια 600 γραμμ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε κύβους 2 ντομάτες, κομμένες στα 4 1 κολοκυθάκι, σε χοντρές ροδέλες 1 πιπεριά, κόκκινη, σε καρέ 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα στα 4 Για τη μαρινάδα 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 6 κ.σ. κονιάκ 1 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.σ. χοντροκομμένα πιπέρια (π.χ. μαύρο, σετσουάν, πράσινο, ροζ) αλάτι χοντρό 4 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κρέας, γυρίστε το να καλυφθεί από τη μαρινάδα και αφήστε το για τουλάχιστον 20 λεπτά στο ψυγείο. (Το ιδανικό θα ήταν να μείνει ένα ολόκληρο 24ωρο στη μαρινάδα.) Περάστε τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ με τα λαχανικά σε μεταλλικά καλαμάκια για σουβλάκι και ψήστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πουρέ λαχανικών ή πουρέ πατάτας ή με μια πλούσια πράσινη σαλάτα. *Αν δεν έχετε μεταλλικά καλαμάκια για τα σουβλάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινα, αρκεί να τα έχετε βάλει για 10 λεπτά μέσα σε ένα μπολ με νερό, για να τραβήξουν υγρά και να μην καούν στο ψήσιμο.
Σουβλάκια με κρέας και λαχανικά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκμέκ με τσουρέκι και ζαχαρωμένα καρύδια Αναρωτιέστε τι να κάνετε όλα αυτά τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν από το Πάσχα; Η απάντηση είναι εκμέκ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατσίκι στο φούρνο Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά του ταψιού και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ