Υλικά για 1 ταψί 20×30 εκ. 1 πακέτο λαζάνια 1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο ½ λίτρο γάλα, 2% λιπαρά Για την μπεσαμέλ 2 φακελάκια έτοιμη μπεσαμέλ 1 λίτρο γάλα 1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο Για τον κιμά 750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 4 ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη ½ ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ξυλαράκι κανέλας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 πρέζα πάπρικα, γλυκιά Λίγο τριμμένο μπαχάρι Εκτέλεση Κιμάς Σε ένα βαθύ σκεύος ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα κομματιάζοντάς τον με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήστε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε τον κιμά να μαγειρευτεί και να σωθούν τα υγρά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μπεσαμέλ Σε ένα μπολ αδειάστε το γάλα και ρίχνοντας σιγά σιγά τη σκόνη μπεσαμέλ ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να δέσει. Ρίξτε το μισό τυρί και ενσωματώστε το στην μπεσαμέλ. Σύνθεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Απλώστε μια κουταλιά μπεσαμέλ στον πάτο του ταψιού και στρώστε μια στρώση λαζάνια. Απλώστε ομοιόμορφα το 1/3 του κιμά, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και σκεπάστε με λαζάνια. Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές τελειώνοντας με λαζάνια. Ρίξτε προσεκτικά στις άκρες του σκεύους το γάλα έως ότου φτάσει μέχρι την επιφάνεια του φαγητού. Περιχύστε από πάνω την μπεσαμέλ, στρώστε τη με μία σπάτουλα, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και ψήστε για 40-45 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς για να το σερβίρετε, ώστε να μη διαλυθεί.
Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψητή βρώμη : Το νέο πρωινό
Η βρώμη μπορεί από μόνη της να είναι κάπως αδιάφορη αλλά με τις κατάλληλες προσθήκες γίνεται ιδανικό, θρεπτικό πρωινό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τοστ: Βάλτε φαντασία και εντυπωσιάστε τα παιδιά
Εκτός από το παραδοσιακό τοστ τα τελευταία χρόνια οι μαμάδες κάνουν απόπειρες να εντάξουν σε αυτό λαχανικά και διαφορετικά...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Matcha Blanc latte: Πώς μας ωφελεί – Πώς να το φτιάξετε
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και πιο γευστικό από ένα ωραίο φλιτζάνι matcha latte.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πίτσα: Το μυστικό της λαχταριστής ζύμης
Οι Roomies σεφ…άρουν στην κουζίνα με τη σεφ Ελένη Ψαραύτη και με τη βοήθειά της ετοιμάζουν πίτσες για το...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζουμερό κεμπάπ πολίτικο
Η πολίτικη κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μικρών και μεγάλων, χάρη στα πλούσια αρώματα και τις μοναδικές γεύσεις της,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφράτο κέικ καρύδα με μπανάνα
Έχει στρώσεις και είναι εντυπωσιακό ωστόσο πρόκειται για ένα εύκολο κέικ που θα φτιάξετε ξανά και ξανά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολύχρωμες σαλάτες που θα λατρέψουν τα παιδιά
Πολύχρωμες σαλάτες που θα λατρέψουν τα παιδιά εύκολα και γρήγορα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απολαυστική μους σοκολάτα
Μερικές κουταλιές μους σοκολάτας αρκούν για να σας πάνε στον Παράδεισο. Η συγκεκριμένη συνταγή με δροσιστικό τζίντζερ και λίγο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέννες αλά βότκα
Μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές με ζυμαρικά είναι οι πέννες αλά βότκα. Μπορεί να μην την έχεις ξανακούσει,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο με θαλασσινά που θα λατρέψουν τα παιδιά
Ριζότο με θαλασσινά που θα λατρέψουν τα παιδιά εύκολα και γρήγορα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ