Πιθανότατα, όταν ήσαστε μικρή, η μαμά σας σάς είχε γράψει σε σχολή μπαλέτου και έκτοτε δεν είχατε κάποια άλλη επαφή με τον χορό. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά να ανακαλύψετε και να καλλιεργήσετε ένα ταλέντο!

Ακολουθούν έξι λόγοι να τολμήσετε τα μαθήματα χορού.

1. Ανακούφιση από το στρες

Όχι μόνο θα απελευθερωθούν οι ενδορφίνες σας, αλλά θα περάσετε μία ώρα χωρίς να σκέφτεστε και να αναλύετε καταστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρετε στο μυαλό σας τη δυνατότητα να ξεχαστεί από τα καθημερινά άγχη και στο σώμα σας τη δυνατότητα να κινηθεί και να εκτονωθεί.

2. Η αξία της βελτίωσης

Το πιο σημαντικό σε ό,τι και αν κάνουμε στη ζωή μας είναι η επιμονή. Τι κάνετε όταν δεν τα καταφέρνετε σε κάτι; Τα παρατάτε ή προσπαθείτε μέχρι να κατακτήσετε τον στόχο σας; Σίγουρα στο πρώτο μάθημα θα νιώθετε χαμένη, αλλά αυτό ακριβώς είναι το νόημα: σε κάθε μάθημα να γίνεστε καλύτερη. Η πρακτική θα βελτιώσει τις κινήσεις σας και θα αποδείξετε στον εαυτό σας ότι είστε ικανή για τα πάντα!

3. Αυτοπεποίθηση

Ειλικρινά, τι μπορεί να είναι πιο άβολο για ένα άτομο από το να στέκεται μπροστά από μια ομάδα αγνώστων και να χορεύει; Μόλις το ξεπεράσετε αυτό, όμως, και δείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη να εκτελεί τα βήματα σωστά, θα νιώσετε σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

4. Άσκηση

Ο χορός αποτελεί την πιο διασκεδαστική μορφή άσκησης. Ξεχάστε τον διάδρομο και τα όργανα γυμναστικής και αφεθείτε στον ρυθμό! Όση ώρα χορεύετε, το σώμα σας γυμνάζεται και καίει θερμίδες.

5. Νέοι φίλοι

Όλοι είσαστε εκεί για να περάσετε όμορφα και να αποφορτιστείτε. Αυτές οι συνθήκες δημιουργούν το ιδανικό κλίμα για να δημιουργηθούν νέες γνωριμίες και -γιατί όχι;- νέες φιλίες.

6. Επαφή με το σώμα σας

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό όφελος που έχει να σας προσφέρει ο χορός. Ο δάσκαλός σας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, να συνειδητοποιήσετε πώς λειτουργεί το σώμα σας και για πόσα πράγματα είναι ικανό. Πιστέψτε μας, θα εκπλαγείτε με την πρόοδό σας!