Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1μιση φλιτζάνι κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδου

¾ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό

800 γραμ. τηγανιτές ντομάτες

μισό φλιτζάνι άπαχη κρέμα τυριού

2 φλιτζάνια άπαχο γάλα

αλατοπίπερο

12 φέτες μπαγκέτα

1 σκελίδα σκόρδου

28 γραμ. τριμμένο τυρί

Εκτέλεση:

Βάλτε λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά και προσθέστε το σκόρδο για 1 λεπτάκι. Βάλτε το βασιλικό και τις ντομάτες μέχρι να βράσουν. Βάλτε και το τυρί και μεταφέρτε τα όλα στο μπλέντερ. Ξαναγυρίστε τα στο τηγάνι και ρίξτε μέσα γάλα και αλατοπίπερο για να τηγανιστούν 2 λεπτά.

Σερβίρετε με φρυγανισμένη μπαγκέτα και τρίψτε σκόρδο με τυρί πάνω από τη σούπα.