Υλικά:

10 μεσαίες πατάτες

3 καρότα

6 μικρά μανιτάρια

3 μικρά κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδου

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

αλατοπίπερο

2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια γάλα

2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

100 γραμ. τσένταρ

Εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις πατάτες, τα καρότα και τα μανιτάρια. Βάλτε τα όλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και βράστε τα για περίπου 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  2. Βάλτε 2-3 φλιτζάνια από τα βρασμένα λαχανικά στο μπλέντερ για να κάνετε ένα μαλακό μείγμα.
  3. Κόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και βάλτε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο. Προσθέστε το αλατοπίπερο και τη σκόνη κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  4. Ρίξτε και το αλεύρι και τέλος το γάλα και το ζωμό. Ρίξτε τον πουρέ λαχανικών μέσα στη λευκή σάλτσα που έχει δημιουργηθεί και προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  5. Τρίψτε το τυρί πάνω από τη σούπα και σερβίρετε.