Γνωρίσαμε όλοι την Anja Ringgren Loven πριν 3 χρόνια ακριβώς, όταν η φωτογραφία όπου δίνει νερό σε ένα αποστεωμένο αγόρι, έκανε το γύρο του κόσμου. Το παιδί είχε διωχθεί από την οικογένειά του επειδή νόμιζαν ότι ήταν μάγος και περιπλανιόταν μόνο του για τουλάχιστον 8 μήνες! Ευτυχώς, η Anja τον βρήκε και τον βοήθησε μέσα από τη φιλανθρωπική οργάνωση και το ορφανοτροφείο που έχει ιδρύσει εκεί μαζί με τον άντρα της David. Η ίδια ανέβασε στο λογαριασμό της στο Facebook μία φωτογραφία με την εξέλιξη του Hope τα τελευταία 3 χρόνια και ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

‘Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια ακριβώς από τη μέρα που ο κόσμος αντίκρισε με τρόμο την εικόνα του Hope, γιατί όταν τον βρήκαμε ήταν περισσότερο νεκρός και λιγότερο ζωντανός. Είδαμε ότι η προκατάληψη και η δεισιδαιμονία δεν υπάρχουν απλώς στις ταινίες, αλλά και στην πραγματική ζωή σκοτώνοντας χιλιάδες παιδιά ετησίως. Εκείνη η μέρα ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και εγώ δεν είμαι Σωτήρας, αλλά απλά ένας άνθρωπος που κάνει αυτό που νιώθει ότι είναι το σωστό.

Σήμερα ο Hope είναι ένα δυνατό και υγιές αγόρι με απίστευτη αυτοεκτίμηση και λατρεύει το σχολείο. Θέλει να μαθαίνει κάτι νέο κάθε μέρα και δημιουργεί παιχνίδια από το τίποτα. Έχει θάρρος και δεν φοβάται τίποτα. Όταν περιβάλλεσαι από αγάπη, φροντίδα και προστασία, μπορείς να γίνεις πρωταθλητής. Εύχομαι και ελπίζω ότι η Νιγηριανή κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να αποτρέψει το θάνατο χιλιάδων παιδιών εξαιτίας της άγνοιας, της θρησκείας, της γελοίας δεισιδαιμονίας και της ακραίας φτώχειας.

Στον Hopi μου: θα σε αγαπώ για πάντα. Αυτή είναι η τελευταία φορά που βγάζουμε αυτήν τη φωτογραφία. Το ξέρω ότι την αγαπάς αλλά έχεις ήδη δείξει στον κόσμο ότι είσαι πρωταθλητής. Δεν χρειάζεσαι πια την προστασία μου. Είσαι δυνατός και ξέρω ότι πολύ σύντομα θα κατακτήσεις τον κόσμο. Θα ζητωκραυγάζω για σένα σε ό,τι κάνεις’.