Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε περιποιημένα άκρα, γι΄ αυτό άλλωστε τα nail studios ανοίγουν το ένα μετά το άλλο.

Αν ωστόσο η τεχνική του ημιμόνιμου μανικιούρ έχει επιβαρύνει τα νύχια σας, μπορείτε να πετύχετε ένα άψογο αποτέλεσμα μόνη σας. Αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να αποκτήσετε εύκολα και οικονομικά ένα μανικιούρ που μοιάζει με επαγγελματικό.

Προετοιμασία

*Το αμυγδαλέλαιο, πλούσιο σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες, μπορεί μόλις με λίγες σταγόνες να μαλακώσει τις παρανυχίδες σας και να χαρίσει λάμψη στα νύχια σας. Εφαρμόστε το κάθε βράδυ προτού κοιμηθείτε για να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές και αντιαισθητικές παρανυχίδες.

*Προμηθευτείτε ένα βερνίκι που υπόσχεται μεγάλη διάρκεια.

*Βάλτε το βερνίκι των νυχιών στο ψυγείο για 15 λεπτά προτού το απλώσετε. Έτσι, θα είναι πιο λείο, θα απλώνεται ευκολότερα και τα νύχια σας θα δείξουν υπέροχα!

Εκτέλεση

Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω τρία βήματα.

1. Εφαρμόστε μία βάση. Έτσι, θα πετύχετε μεγαλύτερη διάρκεια και προστασία των νυχιών σας.

2. Απλώστε το βερνίκι. Κατά προτίμηση προμηθευτείτε ένα που υπόσχεται μεγάλη διάρκεια. Περάστε την πρώτη στρώση, περιμένετε να στεγνώσει καλά και απλώστε και τη δεύτερη.

3. Εφαρμόστε επικαλυπτικό νυχιών. Το top coat θα χαρίσει λάμψη στην επιφάνεια του νυχιού και θα εξασφαλίσει ότι δε θα υπάρξουν αλλοιώσεις και ξεφλούδισμα.

*Αν έχετε πολλά πετσάκια ακόμη και μετά την εφαρμογή του αμυγδαλέλαιου, μην τα κόψετε. Αρκεστείτε στο να τα σπρώξετε με ένα ειδικό ξυλάκι.

Στέγνωμα

Επειδή είναι πολλές οι φορές που θέλουμε να φύγουμε από το σπίτι, αλλά τα φρεσκοβαμμένα νύχια μας δε μας το επιτρέπουν, μπορείτε να τα στεγνώσετε γρηγορότερα με τα παρακάτω tips.

1. Βυθίστε τα νύχια σας σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για λίγα λεπτά. Μόλις τα βγάλετε θα δείτε ότι έχουν στεγνώσει!

2. Στεγνώστε τα με το σεσουάρ μαλλιών. Απλά επιλέξτε τη χαμηλή σκάλα και τη λειτουργία με δροσερό αέρα.

3. Βάλτε τα ακροδάχτυλά σας στην κατάψυξη για μερικά δευτερόλεπτα. Θα παγώσετε αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο, πρόκειται όμως για μια πολύ γρήγορη και πρακτική λύση.