Τα ενοχλητικά συμπτώματα μπορεί να κρατήσουν για αρκετούς μήνες και να σας ταλαιπωρούν σε μεγάλο βαθμό. Τα καλά νέα όμως είναι ότι ορισμένα από αυτά είναι ενδείξεις ότι η εγκυμοσύνη σας είναι υγιής και εξελίσσεται ομαλά.

Πρησμένο και ξηρό στήθος: συμβαίνει συνήθως στο πρώτο τρίμηνο. Μπορεί να νιώθετε φρικτά και να πονάτε αλλά αυτά είναι οι λόγοι που παράγετε αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης.

Βλέπετε ροζ ή καφέ σημάδια: εάν δείτε λίγο αίμα τους πρώτους 2 μήνες της εγκυμοσύνης, μπορεί να ανησυχήσετε για την πορεία της κύησης. Αλλά αν συμβαίνει πολύ νωρίς (2 εβδομάδες μετά τη σύλληψη) είναι σημάδι ότι γίνεται η εμφύτευση του εμβρύου, το οποίο προσκολλάται στη μήτρα.

Πρωινή ναυτία: συνήθως σας ταλαιπωρεί στο πρώτο τρίμηνο και θεωρείται μέρος μία υγιούς εγκυμοσύνης. Κανείς δεν ξέρει τον ακριβή λόγο της ναυτίας αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι λόγω της γρήγορης αύξησης των ορμονών. Νέες έρευνες δείχνουν ότι οι μαμάδες που βιώνουν συχνές πρωινές ναυτί9ες έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποβάλουν ή να γεννήσουν πρόωρα, επίσης τα παιδιά τα πάνε καλύτερα σε τεστ νοημοσύνης και έχουν λιγότερες γενετικές ανωμαλίες.

Αυξημένα κολπικά υγρά: γιατί αυτό είναι καλό; Γιατί η αυξημένη έκκριση σημαίνει αύξηση των οιστρογόνων. Και εκτός του ότι δείχνει ότι η εγκυμοσύνη βρίσκεται σε καλό δρόμο, θεωρείται ότι καθαρίζει τον κόλπο και τον προστατεύει από μολύνσεις που εισβάλλουν στη μήτρα.