Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του δούκισα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, αποφάσισαν να κρατήσουν κρυφά τα σχέδιά τους σχετικά με την έλευση του πρώτου τους παιδιού, ανακοίνωσαν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Συγκεκριμένα, το Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε την πληροφορία που ακουγόταν το τελευταίο διάστημα στο βασιλικό περιβάλλον, σχετικά με την απόφαση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ να κρατήσουν μυστική τη γέννηση του πρωτότοκού τους παιδιού, «μέχρι να έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν σαν οικογένεια».

«Ο Δούκας κι η Δούκισσα του Σάσεξ είναι ευγνώμονες για την καλή διάθεση που έχουν εισπράξει από πολίτες από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και τον κόσμο καθώς ετοιμάζονται να υποδεχτούν το μωρό τους…Ο Δούκας και η Δούκισσα ανυπομονούν να μοιραστούν τα υπέροχα νέα με όλους αφού θα έχουν πρώτα την ευκαιρία να το γιορτάσουν ιδιωτικά ως μια νέα οικογένεια», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο ερχομός του πρώτου παιδιού για τον Χάρι και την Μέγκαν

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις μέρες αφότου η Μέγκαν «σνόμπαρε» τους γιατρούς της Βασίλισσας, στην τελική ευθεία για την άφιξη του παιδιού της, λέγοντας ότι δεν θέλει να την ξεγεννήσουν «άνδρες με κοστούμια», σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Η Μέγκαν Μαρκλ,  αποφάσισε να ορίσει τη δική της ιατρική ομάδα με γυναίκα επικεφαλής για τη γέννα της.

Οι γιατροί που τέθηκαν εκτός της πριγκιπικής γέννας ήταν παρόντες στη γέννηση και των τριών παιδιών του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Μάλιστα, η στάση της θεωρήθηκε σνομπ απέναντι στους υψηλού κύρους γιατρούς της βασίλισσας. Ωστόσο, όπως είπε, δεν θέλει «οι άνδρες με κοστούμια» να φέρουν στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μέγκαν Μαρκλ πάει κόντρα στην παράδοση,καθώς πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι δεν θα επιλέξει το νοσοκομείο που γίνονται οι «βασιλικές γεννήσεις», αλλά ένα νοσοκομείο κοντά στο σπίτι τους, στο Ουίνδσορ. Επίσης, με δεδομένο ότι το παιδί των Χάρι και Μέγκαν, δεν είναι απευθείας κληρονόμος του θρόνου, πολλοί πιστεύουν ότι οι γονείς δεν θα χρειαστεί να φωτογραφηθούν, όπως παραδοσιακά γίνεται.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια σύντομη ανακοίνωση μετά τη γέννα με τη φωτογραφία να κυκλοφορεί αργότερα.