Εκτός από διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ φέρει και άλλον ένα ρόλο με τεράστιες ευθύνες: Είναι πατέρας τριών υπέροχων παιδιών.

Πρόσφατα επισκέφθηκε τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Albert Kennedy Trust, που έχει σαν στόχο τη στήριξη άστεγων νέων και παιδιών που ανήκουν στην LGBT κοινότητα.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο πρίγκιπας ερωτήθηκε τι θα έκανε αν κάποιο από τα παιδιά του τού δήλωνε στο μέλλον ότι είναι gay και απάντησε ως εξής:

«Νομίζω ότι αρχίζει κανείς να σκέφτεται αυτή την ερώτηση όταν γίνεται γονιός και προφανώς, δεν έχω κανένα πρόβλημα μ’ αυτό. Για ένα πράγμα θα ανησυχούσα – ειδικά με τους ρόλους που έχουν τα παιδιά μου: πώς θα γίνει αυτό αποδεκτό και κατανοητό».

Μάλιστα, αν και τα παιδιά τους με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον είναι ακόμη πολύ μικρά σε ηλικία, ο πρίγκιπας αποκάλυψε πως έχουν ήδη συζητήσει πώς θα διαχειρίζονταν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και τι θα κάνουν για να προετοιμάσουν τα παιδιά τους.

«Νομίζω ότι η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για τα πάντα, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καταλάβουν ότι πρέπει να μιλάμε και να είμαστε σίγουροι ότι θα υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και το πώς θα ανταποκριθούμε σε μια τέτοια περίπτωση. Δεν με ανησυχεί αν θα είναι gay, με ανησυχεί το πώς θα αντιδράσουν όλοι οι άλλοι και πώς θα το αφομοιώσουν, αλλά και η πίεση που θα τους ασκηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ.