Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Φώτης Σεργουλόπουλος, μεταξύ άλλων μίλησε για τα επαγγελματικά του αλλά και για την φίλη του Μαρία Μπακοδήμου.

Τι δεν θα έκανες ξανά στην τηλεόραση; 

«Περάσαμε μια φάση λίγο φτηνής τηλεόρασης. Όταν δεν έχεις λεφτά, πας να κάνεις πράγματα που δεν είναι πολύ δημιουργικά. Και εγώ το έχω κάνει. Όταν κάνεις μια εκπομπή και αναπαράγεις εικόνα άλλου, κάνεις φτηνή τηλεόραση. Δεν θα ήθελα να ξανακάνω σχολιαστική εκπομπή».

Σε όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας σου υπήρξε κάποια εκπομπή στην οποία είχες μεγαλύτερο άγχος; 

«Το 2007, στον ALPHA πάλι, ήταν η πρώτη φορά που με τη Μαρία αποφασίσαμε να κάνουμε πρόταση για τη μεσημβρινή ζώνη. Εκεί μέχρι τότε είχε επαναλήψεις, κάτι “σαπούνια”, κάτι τηλενουβέλες. Και μπαίνουμε και κάνουμε το “Σιγά μην κάτσω να σκάσω”. Ήταν από τις εκπομπές που δεν είναι το καλύτερό μου. Δεν είχαμε προηγούμενο και δεν το κάναμε και καλά. Εκεί είχα άγχος».

Η μεσημβρινή ζώνη είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές… 

«Έχω κάνει όλες τις ζώνες. Πάντοτε έχει ανταγωνισμό και είχε… κανόνια. Αυτό όμως είχε ένα ενδιαφέρον. Όταν κάναμε το πρωινό, απέναντι ήταν η Ελένη (Μενεγάκη). Ποτέ δεν ήμασταν πρώτοι σε τηλεθέαση, όσο κι αν έχει μείνει στο μυαλό του κόσμου ότι το “Σαν στο σπίτι σας” του MEGA ήταν εξαιρετικό. Σε αυτό βασίστηκαν τα πρωινά μετά και έγιναν “ζευγάρια”».

Σε απασχολούν τα νούμερα τηλεθέασης; 

«Η τηλεθέαση για μένα είναι κάτι που απασχολεί κυρίως το εμπορικό κομμάτι ενός καναλιού και όχι τον ίδιο τον παρουσιαστή, ειδικά έναν παρουσιαστή που δεν έχει να αποδείξει στον εαυτό του και στους τηλεθεατές αν αξίζει. Και μιλώ αυτή τη στιγμή για μένα. Όταν την αποζητάς την τηλεθέαση, κάνεις λάθη. Κάνεις κακή τηλεόραση, πολλά λάθη, κινήσεις εντυπωσιασμού. Δεν είναι σωστό να κυνηγάς την τηλεθέαση όταν είσαι ο δημιουργός. Παραδίνουμε σημασία στην τηλεθέαση, με αποτέλεσμα να κάνουμε κακή τηλεόραση!»

Τέλος στο κεφάλαιο Μπακοδήμου; 

«Η Μαρία Μπακοδήμου χάρηκε πολύ με την επιστροφή μου φυσικά. Με τη Μαρία αποφασίσαμε να σταματήσει αυτό το δίδυμο. Και το αποφασίσαμε γιατί εκείνη τη χρονική περίοδο θέλαμε να κάνουμε δύο διαφορετικά πράγματα, εγώ να ασχοληθώ με την οικογένειά μου, ο γιος μου είναι 6 ετών και φέτος πάει Α’ Δημοτικού, κι εκείνη να κάνει άλλα. Ήταν λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να σταματήσει κάτι που είχε επιτυχία, ώστε να μείνει εκεί που ήταν στο μυαλό και στην ανάμνηση του κόσμου. Πιστεύω έτσι γίνεται και στη ζωή. Όταν δηλαδή αντιλαμβάνεσαι ότι θες να αλλάξεις, πρέπει να το ακολουθήσεις και να μη μείνεις σε κάτι που μπορεί να σε χαλάσει».