Το να γίνει κανείς αστροναύτης είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Ωστόσο, στα προαπαιτούμενα δεν είναι η… αποχή από το σεξ. Γιατί λοιπόν θα πρέπει ένας ταξιδιώτης του διαστήματος να απέχει από το σεξ;

Φαίνεται λοιπόν πως αυτό το κομβικό ερώτημα βρίσκει μια άκρως πειστική απάντηση. Αυτή ακούσει στη όνομα «Teledildonic».

Πρόκειται για σεξουαλικά παιχνίδια που επιτρέπουν στους ερωτευμένους να διατηρούν την φωτιά της σχέσης τους σε μεγάλες αποστάσεις.

Διαπλανητικό σεξ

Ωστόσο, τώρα έρχεται να προστεθεί ακόμα μια λειτουργία. Θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα για τους αστροναύτες κατά τη διάρκεια μακρών αποστολών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στον Άρη.

Τη στιγμή που η αμερικανική «Εθνική Αεροναυτική και Διαστημική Διοίκηση» (NASA) και ο οραματιστής ιδρυτής της SpaceX Έλον Μασκ, εργάζονται για αποστολές διαρκείας στον Άρη, υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου αυτά μελλοντικά ταξίδια να καταστούν τουλάχιστον ανεκτά και να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση τυχόν ψυχολογικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με τη Daily Star, παρόλο που αυτή η πτυχή του διαχωρισμού των αστροναυτών από τους αγαπημένους τους θα μπορούσε να έχει παραβλεφθεί, τα ζευγάρια, χωρισμένα από την απόσταση, θα μπορούσαν να διατηρήσουν τη σεξουαλική τους ζωή με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Παρά τις μερικές τεχνικές προκλήσεις που πρέπει να επιλυθούν για την προσαρμογή των υπαρχουσών συσκευών για χρήση στο διάστημα, η Kiiroo, κατασκευαστής σεξουαλικών παιχνιδιών που εδρεύει στο Άμστερνταμ, προσφέρθηκε εθελοντικά να βοηθήσει την SpaceX της NASA και του Elon Musk.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να δοθεί στους αστροναύτες η τεχνολογία που χρειάζονται για να παραμείνουν σε διέγερση και ευτυχισμένοι. Δεν θέλουμε να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου ακούμε: «Χιούστον – ξεχάσαμε τους δονητές», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας του Kiiroo, Maurice Op de Beek, εκφράζοντας την επιθυμία να δωρίσει συσκευές τους στη NASA ή στον Έλον Μασκ για δοκιμές.

Καμία… απάντηση ακόμα

Ούτε η NASA ούτε ο Elon Musk αντέδρασαν στην προσφορά ακόμα, αλλά η εταιρία έχει ήδη συζητήσει για την επίλυση των όποιων τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον Maurice Op de Beek, η τεχνολογία τους θα μπορούσε να προσαρμοστεί για τις διαστημικές προκλήσεις και να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να απολαμβάνουν διαδραστικό σεξ με τους αγαπημένους τους. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός έχει ήδη σύνδεση 600 megabit ανά δευτερόλεπτο (Mbps).

Έτσι, υπάρχει εύρος ζώνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για «μη υπηρεσιακή χρήση».

«Είμαι βέβαιος ότι θα είναι δυνατή η σύνδεση με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Φυσικά, θα υπήρχε μια τεράστια υστέρηση, αλλά θα ήταν δυνατή επειδή η υποδομή για αυτή τη σύνδεση έχει ήδη αναπτυχθεί. Θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για τους αστροναύτες να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους τους στο σπίτι», σχολίασε.