Απάντηση στις καταγγελίες περί παραμέλησης ανηλίκου, έδωσε ο τραγικός πατέρας που έχασε το 2,5 ετών παιδί του από ασφυξία, όταν αυτό κρύφτηκε σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι.

«Ήρθαν το κλιμάκιο της Πρόνοιας μέσα στο σπίτι, ελέγξανε το σπίτι κανονικά εκ των οποίων κάποιος κακόβουλος άνθρωπος γύρισε και είπε αυτό το ψέμα, ότι τα παιδάκια μου έχουν άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Ήρθαν εδώ οι υπεύθυνοι, τα παιδάκια μου ήταν εδώ, το σπίτι ήταν στη διάθεσή τους, όλα καλά» δήλωσε αρχικά στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Εγώ απαντάω σε αυτό που έχει γίνει με τον νόμο. Έκανα τη διαδικασία κανονικά που ορίζει ο νόμος… Αυτό γίνεται πολύ συχνά, καταλάβατε. Δεν ξέρω για ποιον λόγο είχα αυτή την καταγγελία, δεν γνωρίζω… Το έληξα τότε σαν υπεύθυνος πατέρας, δεν το άφησα έτσι. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, είχαν καταγγελία, άνοιξα το σπίτι μου, τα παιδάκια μου ήταν εδώ και τα δύο. Μάλιστα να ξέρετε ότι στην καταγγελία ανέφερε ένα παιδί, ενώ εγώ έχω δύο παιδιά. Οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι από κάποιον που δεν ξέρει πόσα παιδιά έχω».

«Εμείς ενημερωνόμαστε μόνο όταν υπάρχει ανάγκη»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, αφού επιβεβαίωσε ότι υπήρξε καταγγελία για παραμέληση του παιδιού, υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού το χαμόγελο δεν ενημερώνεται.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε ότι ο κόσμος μιλάει, το θέμα είναι να γίνεται η ποιοτική έρευνα για να διαπιστώνονται τα προβλήματα» είπε και συμπλήρωσε πως «εμείς δεν ενημερωθήκαμε, ενημερωνόμαστε μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για υποστήριξη των παιδιών, για περαιτέρω βοήθεια της οικογένειας ή οτιδήποτε άλλο, ή δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση όταν υπάρχει θάνατος. Αυτή η καταγγελία έκανε αναφορά για παραμέληση».

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου

Οι γονείς του μικρού παιδιού σε κατάσταση σοκ περιέγραψαν όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ ενώ μετά την κατάθεσή τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή δικαστικού λειτουργού.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροτομή από τον ιατροδικαστή που θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Οι γονείς υποστήριξαν ότι αφού έκαναν γενική καθαριότητα στο σπίτι, νωρίς το βράδυ κάθισαν στον καναπέ μαζί με το μικρό αγόρι και εκεί αποκοιμήθηκαν.

Όταν ξύπνησε η μητέρα γύρω στις 5 τα ξημερώματα διαπίστωσε ότι το αγοράκι δεν ήταν δίπλα τους και άρχισε να το ψάχνει μέσα στο σπίτι.

Όταν πήγε στο υπνοδωμάτιο και είδε ότι ο αποθηκευτικός χώρος του κρεβατιού ήταν κλειστός ενώ τον είχε αφήσει ανοικτό έσπευσε να το ελέγξει.

Εντόπισε το παιδί της νεκρό

Εκεί εντόπισε τον γιο της χωρίς τις αισθήσεις του και φώναξε τον σύντροφό της και αμέσως έσπευσαν στην κλινική.

Και οι δύο γονείς επεσήμαναν ότι έκαναν τα πάντα να το επαναφέρουν στην ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Χτυπημένο στο κεφάλι

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το παιδάκι το παρέλαβαν οι γιατροί της κλινικής και διαπίστωσαν τον θάνατό του εντόπισαν και ένα χτύπημα στο κεφάλι.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός ειδοποίησαν άμεσα στην αστυνομία.

Από όσα ισχυρίζονται οι γονείς εικάζεται ότι το τραύμα στο κεφάλι του παιδιού πιθανότατα να προήλθε από χτύπημα που δέχθηκε όταν έκλεισε ο μηχανισμός του αποθηκευτικού χώρου του κρεβατιού. Μάλιστα ίσως αυτό το χτύπημα να να άφησε αναίσθητο το μωρό και έτσι να μην αντέδρασε με το κλάμα του ώστε να κινητοποιηθούν οι γονείς του.

Όπως και να έχει τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία νεκροτομή.