Προβλήματα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν σε μία σχέση. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε για να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε όπως πρέπει. Δεν υπάρχει η τέλεια σχέση που κανένας δεν τσακώνεται. Συνεπώς ο τρόπος επίλυσης των όποιων ζητημάτων είναι ο πιο βασικός.

Τσακωμοί

Αν τσακώνονται συνέχεια δύο άνθρωποι που είναι μαζί χάνεται ο σεβασμός. Χάνεται η αμοιβαία εκτίμηση που θα έπρεπε να έχει ο ένας στον άλλον για να λειτουργήσει όλο αυτό. Επιπλέον, οι συχνοί τσακωμοί συνιστούν από ένα σημείο και μετά την «εύκολη λύση». Έτσι και οι δύο καταλήγουν να τσακώνονται αντί να συζητάνε και να διαχειρίζονται το όποιο θέμα με εγκράτεια και λογική.

Απιστία

Συνδέεται άμεσα με την εμπιστοσύνη και την αλήθεια. Όταν αυτά τα δύο απουσιάζουν τότε δεν υπάρχει αρμονία και γαλήνη στη σχέση. Η απιστία είναι άλλωστε ένδειξη ότι η σχέση από μόνη της δε λειτουργεί σωστά. Συνήθως το άτομο που βιώνει την απάτη δεν το ξεπερνάει ποτέ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα είτε τον χωρισμό, είτε να συνεχίζεται μία κατάσταση αμφιβολίας και έλλειψης εμπιστοσύνης.

Ψέματα

Όταν εμφανίζονται τα ψέματα τότε η εμπιστοσύνη πλήττεται. Αν η εμπιστοσύνη δεν υπάρχει τότε αλλάζουν όλα. Η διάθεση, η επικοινωνία και τα συναισθήματα έχουν μία συνάφεια μεταξύ τους. Αν δεν υπάρχει το προέδαφος για να νιώσουν άνετα και οι δύο πώς ακριβώς θα εξελιχθεί η σχέση; Μέσα στα ψέματα και την ανασφάλεια; Τα οποία οδηγούν συνήθως σε αδιαφορία ή τσακωμούς;

 

Σεξουαλική ασυμβατότητα

Όταν η σεξουαλική πράξη δε γίνεται για εβδομάδες και μήνες. Έρχεται έπειτα και η γκρίνια να το κάνει ακόμη χειρότερο όλο αυτό με αποτέλεσμα να ξεκινάει ξανά γκρίνια. Εν ολίγοις το ερωτικό ενδιαφέρον μειώνεται πάρα πολύ με αποτέλεσμα να χάνεται ένας πολύ δυνατός σύνδεσμος επικοινωνίας.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φταίει η πολλή δουλειά και η πίεση. Αν δε γίνει κάποια αναγνώριση του όλου θέματος και από τους δύο, το αποτέλεσμα θα είναι να μην λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Οικογένεια

Όταν η οικογένεια «μπαίνει στη μέση» τότε όλα συνήθως δεν πάνε καλά. Διότι για να μπήκε στο ενδιάμεσο η εκάστοτε συμβουλή της οικογένειας υπάρχουν ήδη προβλήματα. Προβλήματα τα οποία το ζευγάρι δε δύναται ή δε θέλει να λύσει μόνο του. Η σχέση αφορά αποκλειστικά και μόνο τα δύο άτομα που την έχουν. Όχι άλλους που βρίσκονται έξω από αυτήν, όσο κοντινοί συγγενείς και να είναι.

 

Οικονομικά Ζητήματα

Οικονομικές δεσμεύσεις, σπατάλες και δάνεια μπορεί να επηρεάσουν ψυχολογικά το ένα ή και τα δύο άτομα μες στη σχέση. Αν αυτά δε διευθετηθούν άμεσα ή με πρόγραμμα τότε μαζεύονται και καταλήγει η σχέση να γίνεται μίζερη. Μίζερη γιατί θα υπάρχουν τσακωμοί, γκρίνια, θλίψη και ματαιότητα. Η οικονομική αδυναμία άλλωστε συνδέεται άμεσα και με την ψυχαγωγία που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι.

 

Έλλειψη Επικοινωνίας

Αν δε συζητάτε να λύσετε τα όποια θέματα που έχετε μεταξύ σας τότε αυτά χειροτερεύουν. Επιπλέον αν η σχέση δε διέπεται από ειλικρίνεια και κατανόηση τότε τα πράγματα δύσκολα θα πάνε προς το καλό. Δώστε μεγάλη σημασία στο πώς επικοινωνείτε μεταξύ σας.

Επιπλέον αν η επικοινωνία αυτή είναι μειωμένη τα προβλήματα αυτά αναπαράγονται και δε μειώνονται. Η επικοινωνία είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά σε μία σχέση.

Ο Έρωτας Τελειώνει

Φεύγει ο έρωτας και συνήθως μένει η αγάπη. Αν τώρα δε μείνει ούτε ο έρωτας ούτε και η αγάπη, δεν έχουν κάτι να τους κρατάει μαζί. Στο στάδιο αυτό συνήθως και οι δύο αργούνε να πάρουν από κοινού απόφαση χωρισμού. Είναι η συνήθεια και η ρουτίνα που τους κρατάει ακόμα μαζί. Αυτό φυσικά και δεν είναι ένδειξη υγείας μές στη σχέση. Πιο πολύ αδιαφορία και βαρεμάρα έχει παρά ενθουσιασμό και χαρά.