Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γιάννης Βαρδής μίλησε για κάτι μεγάλο που ετοιμάζει προς τιμήν του πατέρα του…

Σας εύχομαι λοιπόν το 2020, εκτός από ένα νέο σπίτι, να σας φέρει περισσότερη ξεκούραση, αλλά και ωραία τραγούδια, όπως αυτό που είπες με τον Γιώργο Λιανό στον τελικό του The Voice.

Έχω γύρω στα εκατό ανέκδοτα τραγούδια του πατέρα μου. Περίπου τα τριάντα έχουν και στίχους. Τα υπόλοιπα είναι σε πρωταρχικό στάδιο, με κιθάρα και μελωδία. Το ντουέτο μας με τον Γιώργο Λιανό είναι ένα από αυτά. Τραγουδάμε μαζί μια δεκαετία και με αφορμή το The Voice, που ήταν ο Γιώργος παρουσιαστής, αποφασίσαμε να το παρουσιάσουμε εκεί. Ο τίτλος είναι «Εμείς οι δυο», σε μουσική του πατέρα μου και στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου. Είναι ένα ερωτικό κομμάτι που θεωρώ ότι θα αγαπηθεί από τον κόσμο.

Στο παρελθόν είχες την επιθυμία να κάνεις μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του πατέρα σου, στην οποία θα λάμβαναν μέρος καλλιτέχνες που τους είχε δώσει τα τραγούδια του.

Δεν έχω μπει ακόμα στη διαδικασία να το οργανώσω. Αν θα γίνει, όμως, το υπολογίζω για το 2021. Είναι ένα δύσκολο project, που θέλει χρόνο για να το οργανώσεις. Επίσης, πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος χώρος για να γίνει η συγκεκριμένη συναυλία, αλλά και η σωστή εποχή. Άνοιξη ή φθινόπωρο. Να μιλήσω επίσης με όλους τους συνεργάτες του πατέρα μου, να τους οργανώσω και να τους βάλω σε ένα πλάνο προβών, συνεργασιών και επιλογής τραγουδιών.

Θέλει καλό προγραμματισμό και σε όλο αυτό έχει προσφερθεί να με βοηθήσει ο Αντώνης Ρέμος. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου και με πήρε να μου ευχηθεί, μου το ξανάπε και, από ό,τι φαίνεται, έχει κι εκείνος την επιθυμία να γίνει αυτή η μεγάλη συναυλία. Θα είναι πολύ όμορφο που θα τιμήσουμε όλοι μαζί τον πατέρα μου για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Η θλιβερή επέτειος

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από εκείνη την ημέρα που ο συνθέτης, μουσικός και τραγουδιστής Αντώνης Βαρδής έφυγε από την ζωή.

Ο γιος του, Γιάννης Βαρδής, μας θύμισε την θλιβερή επέτειο σήμερα με ένα σπαρακτικό μήνυμα και μια φωτογραφία του μπαμπά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Ήρθε η αναθεματισμενη μέρα σου. 5 χρονιά σήμερα μπαμπά. Πως περνάει έτσι ο καιρός δεν το πιστεύω ούτε εγώ που το ζω και σε σκέφτομαι καθημερινά. Μεγάλος ο πόνος ακόμα. Προσπαθώ κάθε μέρα να το διαχειριστώ. Θα φύγει πότε αυτός ο πόνος; Δεν ξέρω. Είναι μεγάλη η απουσία σου. Λείπει η παρέα σου,το γέλιο σου μέσα στο σπίτι,οι πλάκες σου,ο θύμος σου,οι συμβουλές σου,η επιφυλακτική προστασία σου όταν με έπαιρνες τηλέφωνο να μου πεις να προσέχω στην επιστροφή μετά από κάθε συναυλία. Μεγάλο το κενό. Μεγάλο και το μουσικό κενό που άφησες. Αλλάζουν οι εποχές. Σκέφτομαι πόσο λείπεις απ τη μουσική μας. Κάπου διάβασα πως όταν έφυγε ο Βαρδής πήρε μαζί του και την ελληνική μουσική. Σκληρό άλλα έχει δόση αληθείας. Να είσαι καλά εκεί που βρίσκεσαι και να θυμάσαι πως ο γιος σου σε αγαπάει όσο κανένας. #antonisvardis #vardis #giannisvardis #legend @antonis_vardis @vardisantonis», έγραψε στην λεζάντα ο γιος του, Γιάννης.

Δείτε την ανάρτηση: