Υλικά:

1 πακέτο τορτελίνια
Κουκουνάρια, καβουρδισμένα για πασπάλισμα
Παρμεζάνα, τριμμένη για πασπάλισμα

Για την σάλτσα πέστο:

30γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα
50γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
40γρ. βασιλικός, φρέσκος
100γρ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράστε τα τορτελίνια σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Όσα βράζουν τα ζυμαρικά σας, βάλτε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά για την πέστο σας και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Αφού βράσουν τα τορτελίνια σας, στραγγίξτε τα καλά και βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα.
4. Προσθέστε την σάλτσα πέστο και ανακατέψτε καλά, μέχρι να πάει παντού.
5. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και καβουρδισμένα κουκουνάρια.