Όπως όλα δείχνουν, το 2020 μπήκε με προβλήματα για την μοναρχία της Αγγλίας, αφού ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τα βασιλικά τους αξιώματα και την επιθυμία τους, από εδώ και πέρα, να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Η άφιξη του πρίγκιπα Χάρι στον Καναδά, εκεί που βρίσκεται η Μέγκαν Μαρκλ μαζί με την 8 μηνών γιο τους, έριξε τίτλους τέλους στο θρίλερ του Megxit, ωστόσο κάποιες… διαδικαστικές λεπτομέρειες εξακολουθούν να απασχολούν τον βρετανικό Τύπο. Όπως για παράδειγμα, ποιος πληρώνει για τους σωματοφύλακες του Χάρι και της Μέγκαν που και οι δύο εξακολουθούν να έχουν.

Βρετανοί σωματοφύλακες αλλά και Mounties όπως αποκαλούνται τα μέλη της Βασιλικής Καναδικής Έφιππης Αστυνομίας προστατεύουν τη Μέγκαν, τον Χάρι και τον Άρτσι ενώ έχει φουντώσει η συζήτηση και τα σενάρια για το ποιος θα πληρώνει για την προστασία τους.

Η MailOnline αποκάλυψε ότι την χαμογελαστή Μέγκαν που έκανε τη βόλτα της στο δάσος με τον γιο της Άρτσι και τα σκυλιά της, ακολουθούσαν δυο άνδρες ασφαλείας, ένας Βρετανός και ένας Καναδός.

Ο δούκας του Sussex, που προσγειώθηκε στον Καναδά συνόδευαν στην υπερατλαντική του πτήση δυο αξιωματικοί της ασφάλειάς του, οι οποίοι αμείβονται με πάνω από 100.000 στερλίνες το χρόνο χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι υπερωρίες ή τα έξοδα.

Η Scotland Yard δήλωσε ότι «δεν σχολιάζει ποτέ θέματα προσωπικής προστασίας», η Royal Canadian Mounted Police δεν έχει σχολιάσει τον τρόπο προστασίας του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, ωστόσο, ειδικοί ισχυρίζονται πως το κόστος προστασίας τους κυμαίνεται από τρία έως έξι εκατομμύρια στερλίνες.

Ποιοι θα μοιραστούν τα έξοδα

Μια πηγή δήλωσε στην MailOnline ότι η Μέγκαν Μαρκλ φυλάσσεται από τον βρετανό σωματοφύλακά της και έναν Καναδό Mountie.

Πιθανώς αυτή είναι η συμφωνία προς το παρόν μέχρι να αποφασιστεί ποιος θα πληρώνει τη φύλαξή τους.

Πολλοί μιλούν για μια συμφωνία με καταμερισμό του κόστους μεταξύ των δυο χωρών, ενώ μια άλλη πηγή ανέφερε ότι οι Sussexes πιθανότατα έχουν μια ομάδα έξι αστυνομικών που τους προστατεύουν 24/7 στο αρχοντικό του Βανκούβερ – τρεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τρεις από τον Καναδά.

Η πηγή δήλωσε: «Οι Βρετανοί αξιωματικοί βασιλικής προστασίας θα συνεργάζονται στενά με τους καναδούς συναδέλφους τους για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή ασφάλεια».

Όπως δηλώνουν οι ειδικοί είναι πολύ δύσκολο να αναλάβει τη φύλαξή τους μια ιδιωτική εταιρεία γιατί απλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις επαγγελματικές απαιτήσεις που θα επέβαλλαν ο Χάρι και η Μέγκαν, με τις μετακινήσεις τους στο εξωτερικό να καθιστούν το έργο τους σχεδόν ακατόρθωτο.

Σήμερα οι σωματοφύλακες των Sussex κοστίζουν περίπου 1 εκατομμύριο λίρες το χρόνο, αλλά μια δημοσκόπηση μεταξύ 1.154 Καναδών έδειξε ότι το 73% δεν θέλουν η κυβέρνησή τους να πληρώσουν για το κόστος ασφάλειας του ζευγαριού.

Η προσωπική περιουσία Μέγκαν-Χάρι

Όσο για την προσωπική περιουσία του ζευγαριού, ο Κάρολος μάλλον θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον γιο του, ενώ ο Χάρι κληρονόμησε 20 εκατομμύρια λίρες από τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, που πέθανε όταν ήταν 12 ετών.

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει προσωπική περιουσία ύψους 4 εκατομμυρίων λιρών, κυρίως από την δουλειά της και το ακίνητό της στον Καναδά.

Καναδικές πηγές δήλωσαν πως όλοι θέλουν μια τέτοια οικογένεια να είναι ασφαλής αλλά χρειάζεται ένα διάστημα για να προσαρμόσουν τον τρόπο ζωής τους και τις ανάγκες τους στον Καναδά.