Πρόκειται για μία απόφαση που αιφνιδίασε και σόκαρε όχι μόνο την Μεγάλη Βρετανία, αλλά και ολόκληρη την υφήλιο. Ωστόσο, η Μέγκαν Μαρκλ υποστηρίζει ότι η αγάπη της για τον Χάρι το έκανε το Mexgit δυνατό.

«Η απόφασή μας να αποχωρήσουμε από την βασιλική οικογένεια είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στον πρίγκιπα Χάρι» φέρεται να δηλώνει η Μέγκαν Μαρκλ σε στενούς φίλους της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Μέγκαν Μαρκλ έχει δηλώσει σε φίλους της ότι η απόφαση τους να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια ήταν το καλύτερο πράγμα για τον πρίγκιπα Χάρι:

«Είπε πως, όπως κι αυτή, το πνεύμα του είχε συνθλιβεί και πως απλά δεν μπορούσε να τον βλέπει να υποφέρει άλλο».

Φίλος της Μέγκαν Μαρκλ μίλησε στην Daily Mail για το Megxit:

«Η Μέγκαν Μαρκλ έλεγε στους στενούς της φίλους πως αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε ποτέ να συμβεί στον Χάρι. Πως τώρα θα «ανθίσει» περισσότερο και πως η αγάπη της γι’ αυτόν τα έκανε όλα δυνατά».

Όπως υποστήριξε η Μέγκαν Μαρκλ «είπε στους φίλους της πως δεν υπάρχει βιασύνη για να φύγουν από το μέρος που μένουν. Και πως είναι ευπρόσδεκτοι να ζήσουν εκεί όσο θέλουν.

Η Μέγκαν το αποκαλεί ένα ευτυχισμένο μέρος και λέει ότι τους τελευταίους μήνες νιώθει αυτό το μέρος σαν στο σπίτι της, πράγμα που δεν ένιωσε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη Μέγκαν Μαρκλ πέταξε για Βανκούβερ μαζί με τον γιο της, Άρτσι, αμέσως μετά την ανακοίνωση-«βόμβα», ενώ την Δευτέρα επέστρεψε στο πλευρό τους ο 35χρονος Χάρι, τον οποίο εντόπισαν οι φωτογράφοι έξω από το αεροδρόμιο.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, για πρώτη φορά οι παπαράτσι «συνέλαβαν» την Μέγκαν να απολαμβάνει την βόλτα της με τον Άρτσι και τα σκυλιά τους σε πάρκο, που βρίσκεται κοντά στην πολυτελή έπαυλη των 14 εκατομμυρίων δολαρίων, όπου διαμένουν προσωρινά οικογενειακώς.

Πρόκειται για το ίδιο σπίτι, όπου το ζευγάρι πέρασε τις γιορτές των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων.

Παρ’ όλο που δημοσιεύματα θέλουν τον Δούκα και την Δούκισσα του Σάσεξ να μετακομίζουν άμεσα στην έπαυλη των ονείρων τους, η ίδια πηγή αποκάλυψε στην Daily Mail ότι δεν σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν την οικία των 14 εκατομμυρίων σύντομα, καθώς η Μέγκαν το νιώθει «περισσότερο σαν στο σπίτι της απ’ ότι ένιωθε στη Μεγάλη Βρετανία».

Μάλιστα, η ίδια πηγή αναφέρει ότι το ζευγάρι σκοπεύει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον όρο «βασιλικός» στην ιστοσελίδα τους SussexRoyal, ενώ θα διατηρήσει το ίδιο όνομα χρήστη στο λογαριασμό τους στο Instagram.

«Η Μέγκαν λέει ότι πάντα θα θεωρούνται βασιλικοί, ανεξαρτήτως που ζουν ή τι κάνουν», αναφέρει η ίδια πηγή.

«Περιέγραψε τον εαυτό της και τον Χάρι ως game changers που προορίζονται να αλλάξουν το status quo. Και τώρα μπορούν επιτέλους να κάνουν ό,τι θέλουν», πρόσθεσε.

Όπως αποκάλυψε στενός φίλος της Μαρκλ στην βρετανική ιστοσελίδα, η ίδια ένιωθε την ψυχή της να συντρίβεται όσο έμενε με την βασιλική οικογένεια και δεν ήθελε να μεγαλώσει τον Άρτσι σε ένα τόσο τοξικό περιβάλλον.

Πλέον, η Μέγκαν μπορεί επιτέλους να αναπνεύσει, να γίνει και πάλι η κυρίαρχη του εαυτού της και να ζήσει ελεύθερα.

«Είπε στον στενό της κύκλο ότι η απόφασή της να φύγουν ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου -εννοούσε τον θάνατο του πνεύματός της. Επιπλέον, ένιωθε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να γίνει η καλύτερη μαμά για τον Άρτσι, εφόσον δεν ήταν ο πραγματικός, αυθεντικός της εαυτός. Κάτι που ένιωθε ότι δεν θα μπορούσε να είναι γύρω από την βασιλική οικογένεια.

Είπε ότι δεν ήθελε να δέχεται ο Άρτσι τόσο στρες και άγχος. Ήταν ένα τοξικό περιβάλλον για εκείνον, αφού υπήρχαν πολλές εντάσεις και απογοητεύσεις», κατέληξε η πηγή.