Η ηθοποιός, Σμαράγδα Καρύδη, σε πρόσφατη συνέντευξη της μοιράζεται τις σκέψεις της και αποκαλύπτει πολλά

 

 

-Σε τι φάση σε πετυχαίνω;

Είμαι σε περίεργη φάση. Αν και είναι περίοδος τώρα που όλοι κλείνουν τις επόμενες δουλειές τους στο θέατρο, εγώ δεν θέλω να πάρω καμιά απόφαση, ούτε να πιέσω τον εαυτό μου για τίποτα. Μάλλον μου βγαίνει τώρα όλο το άγχος Του Κουτρούλη. Σκέφτομαι ακόμη και να μην κάνω τίποτα στο θέατρο την επόμενη σεζόν! Ένα ξεκούραστο καλοκαίρι θέλω, να ταξιδέψω σε μακρινά νησιά.

-Τι σε κούρασε τόσο πολύ για να φτάσεις στο σημείο να πεις «μπορεί να μην παίξω του χρόνου στο θέατρο»;

Δεν ξέρω, έχει να κάνει κυρίως με μια εσωτερική κόπωση. Η αλήθεια είναι ότι περνάω κατά καιρούς διάφορες κρίσεις. Αυτή την περίοδο, για παράδειγμα, θέλω να πάω να κρυφτώ σε μια σπηλιά! Με αγχώνουν όλες αυτές οι υποχρεώσεις, η πίεση και η πολλή έκθεση.

-Τόσα χρόνια σε αυτό τον χώρο, δεν έχεις συνηθίσει την έκθεση;

Ναι, συνηθίζεται! Αλλά για να είμαι ειλικρινής, μπούχτισα από την πολλή έκθεση. Μου δημιουργεί μια πίεση, ορισμένες φορές νιώθω ότι με πνίγει. Πλέον, θέλω να κάνω ό,τι μου δίνει χαρά. Να κάνω πράγματα χωρίς να είμαι υποχρεωμένη.

 

 

-Έχεις ψάξει μέσα σου γιατί δημιουργήθηκε τώρα, αυτή η ανάγκη;

Όλα θα μου τα εξηγήσω; Ας αφήσω και ένα μυστήριο!

-Σκεφτόμουν πριν βρεθούμε ότι τα τελευταία χρόνια πας από τη μια επιτυχία στην άλλη, είτε αυτές είναι στο θέατρο και την τηλεόραση είτε στο σινεμά. Και αναρωτιόμουν πώς θα αντιδρούσες σε μια ενδεχόμενη μελλοντική αποτυχία και αν αυτή θα μπορούσε να σε διαλύσει.

Πώς, δεν έχω κάνει αποτυχία; Έχω παίξει σε σίριαλ που έχει κοπεί στο 13ο επεισόδιο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι από το Παρά 5 και μετά, μου πάνε καλά τα πράγματα. Πάντως, δεν μπορεί να με διαλύσει η αποτυχία γιατί δεν μου φέρνει τεράστια χαρά η επιτυχία. Δηλαδή, δεν είναι ότι πετάω στα ουράνια κάθε φορά που κάνω επιτυχία και είμαι τόσο ψηλά που θα πέσω συθέμελα σε μια ενδεχόμενη αποτυχία. Τίποτα τέτοιο δεν θα πάθω. Και να σου πω και κάτι; Την απόλυτη «πατάτα» να κάνω, το πιο χρυσό βατόμουρο απ’ όλα τα χρυσά βατόμουρα, μπορεί να έχει κάποιο ενδιαφέρον. Είναι ωραίο να ’ρθει κι αυτό στη ζωή σου, κάτι θα σου μάθει.

-Σου λείπει κάτι σήμερα;

Δεν έχω παράπονο από τη ζωή μου. Καμιά φορά γίνομαι λίγο άπληστη και γκρινιάρα. Με πιάνει μια θλίψη χωρίς να ξέρω για ποιον λόγο. Εκεί τα βάζω κάτω, λέω «Είσαι υγιής, σου πάνε καλά τα πράγματα, έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν» και κουλάρω.

-Ποια από τα όνειρα που έκανες μικρή πραγματοποίησες και ποια απομυθοποίησες στην πορεία;

Με τα όνειρα που έκανα μικρή, τώρα θα έπρεπε να σηκώνω το τέταρτο Όσκαρ! Και να ράβω μια ωραία τουαλέτα για την επόμενη απονομή. Σίγουρα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα έτσι. Αλλά στα σοβαρά τώρα, να σου πω κάτι; Δεν παραπονιέμαι από τη ζωή μου. Και αυτοί που πήραν το Όσκαρ δεν είναι ευτυχισμένοι επειδή το πήραν. Άλλοι είναι οι λόγοι που σε κάνουν ευτυχισμένο.