Ένα από τα μεγαλύτερα φάουλ στην ιστορία των Όσκαρ έγινε στο ετήσιο «In Memoriam».

Το ετήσιο μοντάζ, το οποίο υπογραμμίζει αξιοσημείωτους θανάτους στην κινηματογραφική κοινότητα τον περασμένο χρόνο, δεν περιλάμβανε τον ηθοποιό Luke Perry.

Το κομμάτι στα βραβεία της Ακαδημίας – που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Dolby Theater στο Λος Άντζελες – περιελάμβανε τους πρόσφατους αξιοσημείωτους θανάτους του Kobe Bryant, ο οποίος πέθανε σε ελικόπτερο τον Ιανουάριο, και ο Kirk Douglas, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα. Η νεαρή Billie Eilish ερμήνευσε συγκινητικά το τραγούδι των The Beatles “Yesterday”, σαν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που έφυγαν την περασμένη χρονιά.

Η παράληψη που έκανε έξαλλο το διαδίκτυο

Όμως, ο Perry, ο οποίος ήταν πιο γνωστός για την σειρά «Beverly Hills 90210», εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το «Το Πέμπτο Στοιχείο», δεν υπήρχε πουθενά στο βίντεο με τους εκλιπόντες.

Ο Perry, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο του 2019 στην ηλικία των 52 ετών, αφού υπέφερε από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και πέθανε πέντε ημέρες αργότερα.

Το στιγμιότυπο ήταν ιδιαίτερα ολέθριο, δεδομένου ότι ο Perry έκανε εμφάνιση σε μια υποψήφια ταινία του έτους, το «Once Upon a Time in … Hollywood».