Εδώ και αρκετές ημέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, που θέλουν τον Τζορτζ Κλούνεϊ να χωρίζει με την Αμάλ Αλαμουντίν, φήμες οι οποίες πυροδοτήθηκαν από δήλωση του διάσημου σταρ του Χόλιγουντ ότι έχει να δει τα δίδυμα παιδιά του περίπου 200 ημέρες.

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, φαίνεται πως το ζευγάρι δεν μπορεί να βρει κοινό τρόπο πλεύσης και τα δίδυμα παιδιά τους μένουν με τη δικηγόρο μέχρι να πάρουν μία οριστική απόφαση.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014 στη Βενετία και η ακτιβίστρια νομικός άλλαξε αμέσως το επίθετό της, ενώ το λαμπερό ζευγάρι τρία χρόνια αργότερα απέκτησαν τα δίδυμα τους, τον Αλεξάντερ και την Έλλα.

«Κατάλαβα σχεδόν από την αρχή της σχέσης μας ότι ήθελα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με την Αμάλ!

Όταν λοιπόν αποφάσισα να της κάνω πρόταση γάμου δεν ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει νωρίτερα. Απλά της το πέταξα κατακούτελα» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Μόλις έξι χρόνια μετά, φαίνεται πως ήρθαν σύννεφα στο γάμο του διάσημου ζευγαριού.

Κανένας ωστόσο από τους δύο δεν έχει πάρει δημόσια θέση σε όσα γράφονται για την κρίση στο γάμο τους.

Η Αμάλ Αλαμουντίν έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στο The Guardian, μετά τις φήμες, αλλά μίλησε με την επαγγελματική της ιδιότητα και υπερασπίστηκε την ελευθερία του λόγου των δημοσιογράφων.

«Την ίδια ώρα οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται για τους δημοσιογράφους από την άρχουσα τάξη παίρνουν έμπνευση από τη γλώσσα που έρχεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ» είπε η Αμάλ Αλαμουντίν, αναφερόμενη στον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

H Αμάλ Αλαμουντίν θέλει να βάλει ένα τέλος στην κακοποίηση των δημοσιογράφων και αποσκοπεί στο να βρεθούν λύσεις έτσι ώστε οι εκπρόσωποι του Τύπου να μην φυλακίζονται ή στοχοποιούνται.

«Αν οι παγκόσμιοι ηγέτες ενώνονται για να βρουν τρόπους να φιμώσουν τον Τύπου δεν πρέπει κι εμείς ως συνήγοροί τους να κάνουμε το ίδιο;».

Υπενθυμίζουμε ότι η Αμάλ Αλαμουντίν ως δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διορίστηκε ειδική πρέσβης του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για την ελευθερία του Τύπου.

Μάλιστα προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες της στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δήλωσε ότι την τιμά ο ρόλος που της έδωσαν.

«Εξαιτίας της δουλειάς μου, να υπερασπίζομαι δημοσιογράφους, έχω δει από πρώτο χέρι τους τρόπους με τους οποίους αυτοί γίνονται στόχος ή φυλακίζονται σε μια προσπάθεια να τους κλείσουν το στόμα και να απαγορεύσουν την ελευθερία του Τύπου» είχε δήλωσει η Αμάλ Αλαμουντίν, όταν της ανατέθηκε ο ρόλος.