Μετά το Megxit, o πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν και τον τίτλο τους ως «Sussex Royal», καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ και οι σύμβουλοί της αποφάσισαν ότι δεν μπορεί πλέον το ζευγάρι να έχει βασιλικό τίτλο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μετά από μακρές και πολύπλοκες συνομιλίες, η βασίλισσα Ελισάβετ και οι ανώτεροι υπάλληλοί της συμφώνησαν ότι δεν είναι πλέον εφικτό για την Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι να διατηρήσουν την λέξη «royal» – δηλαδή «βασιλικός» – στο brand τους.

Το ζευγάρι έχει ήδη ξοδέψει χιλιάδες βρετανικές λίρες προκειμένου να φτιάξουν μία ιστοσελίδα με όνομα Sussex Royal, ως συμπλήρωμα τον εξαιρετικά δημοφιλή λογαριασμό τους στο Instagram.

Επίσης, έχει κινηθεί για τη νομική κατοχύρωση του ίδιου τίτλου ως εμπορικού σήματος για μια σειρά προϊόντων και δραστηριοτήτων, από είδη ένδυσης έως είδη γραφικής ύλης.

Παράλληλα, Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι, μετά την παραίτησή τους από τη βασιλική οικογένεια, έχουν κάνει βήματα για να δημιουργήσουν μία νέα φιλανθρωπική οργάνωση στην οποία και πάλι χρησιμοποιείται ο τίτλος Sussex Royal καθώς ολοκληρωμένο το όνομα της οργάνωσης είναι: Sussex Royal, Το Ίδρυμα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ.

Πλέον, όπως τονίζει η Daily Mail, έχει καταστεί σαφές ότι Μέγκαν Μαρκλ και και πρίγκιπας Χάρι θα πρέπει να προχωρήσουν σε re-branding.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντως, «οι μικρές λεπτομέρειες» του ζητήματος της ονομασίας του εμπορικού σήματος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ εξετάζονται ακόμα.

«Πλήγμα» για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ

Η Mail συμπληρώνει πάντως πως το διάσημο ζεύγος που πλέον ζει στον Καναδά, φαίνεται να έχει αποδεχθεί ότι στο νέο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το Sussex Royal όπως ήλπιζε.

«Η εξέλιξη θεωρείται ότι αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τους Sussexes, οι οποίοι τώρα πρέπει να αρχίσουν ξανά να καταχωρούν τα πάντα κάτω από ένα νέο brand – από την ιστοσελίδα τους μέχρι τη νέα φιλανθρωπία τους», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν άρχισαν να χρησιμοποιούν τον εν λόγω τίτλο τον περασμένο χρόνο, όταν αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν από τον οίκο του Κένσινγκτον, στον οποίο ανήκαν μαζί με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Kέμπριτζ, δηλαδή τον Ουίλιαμ και την Κέιτ.