Η Κιάρα Φεράνι μπορεί να βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορονoϊού , αλλά δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια!

 

 

Ποια είναι η Κιάρα Φεράνι;

Η Κιάρα Φεράνι (Chiara Ferragni, γενν. 7 Μαΐου 1987) είναι Ιταλίδα blogger & επιχειρηματίας.

 

 

Έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους 30 πλουσιότερους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 30 ετών ενώ το το blog (The Blonde Salad) και η κολεξιόν της (Chiara Ferragni Collection), έγιναν αντικείμενο μελέτης στη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως Intimissimi, Swarowski, Pantene, Guess και πλέον συνεργάζεται με την Lancome Paris, έχοντας τη συλλογή μακιγιάζ «Lancome X Chiara Ferragni».

Η Κιάρα… πήρε το όπλο της

Η επιχειρηματίας Κιάρα Φεράνι και ο σύζυγός της, ο μουσικός Φέντεζ, ανέλαβαν δράση για την καταπολέμηση της κρίσης του κορονοϊού.

Τη Δευτέρα, το ζευγάρι, μέσω προσωπικής δωρεάς 100.000 ευρώ, βοήθησε το ταμείο για την δημιουργία νέων κλινών για νοσοκομεία στην περιοχή εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου San Raffaele του Μιλάνου.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση μεταξύ των ανθρώπων στην Ιταλία και της τρέχουσας κρίσης του κορονοϊού, η οποία επηρεάζει όλους μας», δήλωσε σε δήλωσή του το ζευγάρι.

Το έργο, προσβάσιμο από το gofundme.com/f/coronavirus-terapia-intesiva, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον καθηγητή Alberto Zangrillo, επικεφαλής του καρδιαγγειακού και γενικού τμήματος εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Milanese. Μέσω του συνδέσμου μπορεί κανείς να δωρίσει ένα ποσό, ξεκινώντας από 5 ευρώ.

 

Πρωτοφανής  συμμετοχή!

Την Κυριακή, η Φεράνι δημοσίευσε ένα βίντεο στο λογαριασμό της Instagram, στο οποίο παροτρύνει τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί και να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης. Η ίδια τόνισε το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης κλινών στις περιοχές εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

 

 

 

Σύμφωνα με το WWD, το ζεύγος άρχισε να προωθεί την καμπάνια στο instagram, η Φεράνι δημιουργεί ακατάπαυστα από χθες stories με swipe up που οδηγούν στην πλατφόρμα του Go Fund Me, ενώ η πρωτοβουλία αναδημοσιεύτηκε και στο instagram δεκάδων γνωστών Ιταλών (κι όχι μόνο). Ποδοσφαιριστές, μοντέλα, ηθοποιοί, καλλιτέχνες καλούν από χθες το κοινό να κάνει swipe up και να δωρίσει χρήματα . Εικοσιτέσσερις ώρες μετά,  μάζεψαν για το νοσοκομείο το ποσό των 3.336.300 ευρώ.

Από την Κυριακή, στην περιοχή του Μιλάνου, περισσότερα από 2.200 άτομα έχουν νοσηλευτεί λόγω της μόλυνσης από το COVID-19 και επιπλέον 400 άτομα βρίσκονται σε εντατική θεραπεία.

 

 

 

Ο κόσμος της μόδας δωρίζει χρήματα για την καταπολέμηση

Όπως αναφέρθηκε, την Κυριακή, ο Giorgio Armani αποκάλυψε τη δωρεά ύψους 1,25 εκατομμυρίων ευρώ στα νοσοκομεία Luigi Sacco και San Raffaele και στο Istituto dei Tumori στο Μιλάνο, καθώς και στο Istituto Lazzaro Spallanzani στη Ρώμη, τα οποία καταπολεμούν όλους τους κορονοϊούς που εξαπλώνονται . Το ποσό θα υποστηρίξει επίσης τις δραστηριότητες του Protezione Civile, της πολιτικής άμυνας της χώρας.

Οι εταιρείες Bulgari, Dolce & Gabbana, Versace, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Kering, Alibaba, L’Oréal, η Estée Lauder Cos., Η Shiseido Co. Ltd. και η Swarovski είναι επίσης εταιρείες που πραγματοποίησαν δωρεές για την καταπολέμηση του ιού.

Όπως σχολίασε το ζεύγος Φεράνι και Φέντεζ στα stories τους σήμερα, αυτή είναι η πιο πετυχημένη crowdfunding καμπάνια ever στην Ευρώπη!

 

View this post on Instagram

Mum and dad ❤️

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on