Την viral γυμνάστρια Ελμίρα Μπεγκάτι υποδέχθηκε η Ελεονώρα Μελέτη στην βραδινή της εκπομπή “Μεσάνυχτα”.

Η Ελμίρα μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον ερχομό της από την Αλβανία στην Ελλάδα το 1997 σε ηλικία 12 ετών, τονίζοντας πως είχε βιώσει ρατσισμό για την καταγωγή της.

Ο ρατσισμός και τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα

«Είχα πρόβλημα να πω ότι είμαι από την Αλβανία. Βέβαια και έχω βιώσει ρατσισμό στην Ελλάδα. Ήρθα εδώ το 1997, ήμουν 12 ετών. Οι παππούδες μου ζούσαν εδώ. Όταν μου διηγούνται την ιστορία των παππούδων μου, μου λένε ότι προερχόμαστε από μία οικογένεια “Μπέης” γι’ αυτό και το Μπεγκάτι.

Ο “Μπέης” είναι ο αρχηγός, ο πολύ πλούσιος. Παντρεύτηκε την προγιαγιά μου που ήταν υπηρέτριά του, έγινε ο πόλεμος κι έφυγαν κολυμπώντας, έφτασαν στην Αλβανία χωρίς ρούχα. Ο πατέρας μου μεγάλωσε πολύ στερημένα και με νοοτροπία “κοιτάξτε τι μας έκαναν”. Ο παππούς έζησε με μίσος γι’ αυτή τη χώρα και γι’ αυτό ο μπαμπάς μου δεν αγάπησε την Ελλάδα.

Αφού ήρθα στην Ελλάδα, μετά από δύο μέρες πήγα στο σχολείο, στην πρώτη γυμνασίου, χωρίς να ξέρω ελληνικά. Έβλεπα τα άλλα παιδιά, κυρίως το πρώτο καιρό που δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν κάθονταν μαζί μου στο θρανίο, δεν μου μιλούσαν στο διάλειμμα. Ερχόταν ένα αγόρι που μπορεί να μου άρεσε και να μου λέει “είσαι από την Αλβανία”…


Αυτό με έκλεισε πάρα πολύ γιατί υπήρχε η Ελλάδα που δεν με αποδέχτηκε και την κατανοώ και υπήρχε και ο πατέρας μου που δεν ήθελε να μιλάω με Έλληνες», είπε η Ελμίρα Μπεγκάτι.