Η αναγκαστική καραντίνα λόγω κοροναϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα στην καθημερινότητα όλων των πολιτών. Με κλειστά καφέ, μπαρ, εμπορικά καταστήματα αλλά και χώρους διασκέδασης μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού κάθεται σπίτι και προσπαθεί να διαμορφώσει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα την καθημερινότητά του.

Εξαίρεσε σε αυτή την προσπάθεια δεν αποτελούν οι έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στο πλευρό καταρχήν των επιστημόνων αλλά και των πολιτών και ακύρωσαν όλες τις δραστηριότητές τους.

Τι θα κάνουν όμως για να κρατήσουν επαφή με το κοινό τους; Την εποχή του διαδικτύου δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και η καλή διάθεση από τις δύο πλευρές αρκεί για να λυθούν όλα τα προβλήματα.

Μετά την δωρεάν παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων τις οποίες οι συντελεστές ανέβασαν στο διαδίκτυο έρχονται οι τραγουδιστές με βιντεάκια αλλά και κανονικές συναυλίες να ψυχαγωγήσουν το κοινό τους.

Ο Σπύρος Γραμμένος ήταν ο πρώτος αυτής της προσπάθειας μιας και η εμφάνισή του στο Σταυρό του Νότου ήτα από τις πρώτες που ακυρώθηκε εξαιτίας των μέτρων. Με live streaming όμως το κοινό του παρακολούθησε κανονικά τη συναυλία που ο ίδιος έδωσε σε στουντίο. Το κλίμα μπορεί να μην ήταν το ίδιο, αλλά το πείραμα πέτυχε.

Το παράδειγμα του φίλου της ακολούθησε και η Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία αφού δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει συναυλία στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να τραγουδήσει τη Δευτέρα από το σαλόνι του σπιτιού της για όλους τους φίλους της.

Από το σαλόνι του σπιτιού της και παρέα με την κιθάρα της εμφανίστηκε κοντά μας και η Φωτεινή Βελεσιώτου με ένα μόνο τραγούδι και σαφές μήνυμα να μείνουμε σπίτι για να προστατευτούμε. Με το «Κάνε κουράγιο» της Σωτηρίας Μπέλλου η Βελεσιώτου έδωσε το δικό της μήνυμα στήριξης στους θαυμαστές της.

Ο Σωκράτης Μάλαμας από την άλλη μαζί με τον γιο του Γιάννη μοιράζεται μαζί μας απολαυστικές στιγμές του εγκλεισμού του στο σπίτι. Κιθαρά ο ίδιος, τουμπερλέκι ο Γιάννης και το τραγούδι «Δύο, τρεις κουβέντες» από τον «Κύκλο» του 1993 παραδίνεται στους αποκλεισμένους φαν του τη τρίτη μέρα εγκλεισμού του. Για την τέταρτη επέλεξε «Τα διόδια» και έπεται συνέχεια.


Ένα πιο δημιουργικό τρόπο επέλεξε ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης ο οποίος το βράδυ της Τρίτης θα φιλοξενήσει στο σπίτι του τον Μανώλη Φάμελλο για μια ιδιαίτερη συναυλία με κοινό από το… σπίτι.

«Και να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας. Θα περάσει κι αυτό . Να ακούμε τους ειδικούς και να μείνουμε σπίτι».

#menoumespiti Την Τρίτη το απόγευμα θα δώσουμε μια αυτοσχέδια συναυλία από το σπίτι μου . Πιάνο και κιθάρα με τον…

Δημοσιεύτηκε από Stathis Drogosis στις Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Με μια αγαπημένη του φίλη θα είναι σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι του και ο Κωστής Μαραβέγιας. Το «Καραντίνα Παγκράτι» θα έχει σήμερα καλεσμένη την Νατάσσα Μποφίλιου με την οποία ο Κωστής θα τραγουδήσει, θα συζητήσει και θα ικανοποιήσει και παραγγελιές. Όλα αυτά για εμάς μέσω live streaming.

 

View this post on Instagram

 

Το κορίτσι αυτό που όμοιο του δεν έχει, που το υπεραγαπώ και το θαυμάζω, θα μου-μας κάνει παρεάκι αύριο Τρίτη στις 16:00 εδώ στο instalive, στην «Καραντίνα Παγκράτι», που εγκαινίασα με το λαμπρό μου φίλο και φιλόσοφο @theofanistasis και τον ψηφιακό ανθρωπισμό του. Η @natassabofiliouofficial με την φωτεινή καρδιά της και το ζεστό της χαμόγελο στην καραντίνα της Τρίτης. Δεχόμαστε παραγγελιές, ερωτήσεις και τσακίρ κέφι σας λέμε και κανα τραγουδάκι. Με κάλτσες αγάπη και πιτζάμες θα το περάσουμε κι αυτό αδέλφια❣️ («Καραντίνα Παγκράτι», επεισόδιο 2) #maraveyas #karantinapagrati #liveoninstagram #menoumespiti #alladenthapethanoumekiolas

A post shared by Maraveyas (@maraveyas) on