Το Μet Gala 2020 έπεσε και αυτό «θύμα» του κοροναϊού, με το κορυφαίο event να προστίθεται στην μακρά λίστα πολιτιστικών εκδηλώσεων που ακυρώνονται ή αναβάλλονται ελέω κοροναϊού.

Το κορυφαίο event μόδας πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου και είναι γνωστό και ως τα «Όσκαρ της Μόδας» αφού είναι το σημείο συνάντησης του κόσμου της μόδας με τον κόσμο των διασημοτήτων.

Πραγματοποιείται στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, γιορτάζοντας την εαρινή έκθεση του Costume Institute του μουσείου και τα έσοδα πηγαίνουν στην ενίσχυση του μουσείου.

Ωστόσο, μέσα από τα social media οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το Met Gala 2020 δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματισθεί στις 4 Μαΐου, εξαιτίας του κοροναϊού.

Mάλιστα, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση δεν θα υπάρχει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του και ακυρώνεται οριστικά.

Σε άρθρο της η αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue, Άνα Γουίντουρ επιβεβαίωσε την αναβολή του γκαλά.

«Λόγω της αναπόφευκτης και υπεύθυνης απόφασης του Μητροπολιτικού Μουσείου να κλείσει τις πόρτες του, η έκθεση “About Time: Fashion and Duration” (Για τον Χρόνο: Μόδα και Διάρκεια) θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία» γράφει η Αννα Γουίντουρ και ενημερώνει τους θαυμαστές ότι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μία πρώτη εικόνα αυτής της εξαιρετικής έκθεσης στο επόμενο τεύχος του Vogue, τον Μάιο.

 

 

Το θέμα και οι συμπροέδροι του φετινού Met Gala ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο του 2019. Εκτός από την Άννα Γουίντουρ, θα είχαν τους τιμητικούς ρόλους ο Γάλλος σχεδιαστής Nicolas Ghesquière του Louis Vuitton και οι ηθοποιοί, Λιν Μάνουελ Μιράντα, Έμμα Στόουν και Μέριλ Στριπ.

Κεντρικό θέμα του φετινού Met Gala που ακυρώθηκε, ήταν η έννοια της ρευστότητας του χρόνου, και η έκθεση με τίτλο «Για τον Χρόνο: Μόδα και Διάρκεια» θα παρουσίαζε ένα «άτακτο χρονολόγιο της ιστορίας της μόδας», αγκαλιάζοντας ενάμιση αιώνα μόδας, από το 1870 έως σήμερα.

 

View this post on Instagram

⏰ The year 2020 is a milestone for the #MetropolitanMuseumofArt. The #NewYork institution will celebrate its 150th anniversary with a series of exhibitions, including the #CostumeInstitute’s spring exhibition that will showcase a century-and-a-half of fashion history culled from its archive and presented along a “disruptive” timeline. “About Time: Fashion and Duration,” curated by #AndrewBolton #metgala #metgala2020 #abouttimefashionandduration #photography #photographie #photo #art #artist #artistsoninstagram #artstagram #fashion #style #mode #moda #VMD #visionmeetsdesign @vision_meets_design #creativeconsultancy #trendforecasting #trendforecastingcompany @metmuseum @metcostumeinstitute #abouttime #time

A post shared by VMD (@vision_meets_design) on